extreme makeover

Skåda den enorma skillnaden! (och försök förbise den taskiga frisyren och "deer caught in the headlights"-stilen)


Gamla glasögonen


Nya glasögonen!

Skillnaden blev ännu mindre på bild.. :o) De gamla hade blå skalmar, de nya är silverfärgade. De nya är dessutom lite smalare. Nåja JAG känner mig jättenöjd och lite "uppfräshad" och det är faktiskt huvudsaken!
Varför jag håller handen för pannan? Finne gone bad...

lättlärd

Alexander har redan lärt sig ta nacksving på morfar! ;o)


hej mitt vinterland

Snön ligger kvar även idag och det är 3 grader minus. Jag hade tänkt åka och hämta mina nya glasögon idag men med sommardäck på bilen blir det nog raka vägen hem till föräldrarna och vinterdäcken.


vintern här?

Snön som föll nu ikväll ligger dock kvar på marken!
Tyvärr är det för mörkt för att fota och jag orkar inte gå ut så ni får helt enkelt lita på mig!

vintern närmar sig

Tror nog att många upplevt denna dag som rätt så ruggig och kall. Själv tyckte jag att det var perfekt promenadväder! Alldeles lagom temperatur!


Alexander sover, modern myser



Isen har faktiskt börjat lägga sig på den lilla sjön!
Förövrigt så snöade det här igår! Förvisso smälte det såfort det landade på backen men ändå! Det är lustigt, när första snön kom när jag var liten var första tankarna: bygga snögubbe, åka snowracer, göra snöänglar osv... Nuförtiden är första tanken: jaha, då var det dags att byta däck på bilen då, IGEN!
Iår kom dock en ny tanke: dra Alexander i pulka! :o)

två trevliga besked

Fick just ett telefonsamtal, nästa vecka ska jag äntligen få förhandla om min nya lön! Hoppas jag får upp den ordentligt så jag kan höja min SGI och ta ut färre dagar!

Fick just ett SMS, mina nya glasögon är färdiga! Härligt!

shopping med syster och mor

Det blev en trevlig shoppingtur igår. Välfyllda påsar utan att behöva tömma plånboken alltför mycket, sånt tycker jag om!
Hade rabatt på PoP att köpa en body för halva priset som jag passade på att utnyttja. Har varit där flera gånger och tittat men PoP kläder faller mig sällan på läppen (föredrar lindex och det skadar ju inte heller plånboken direkt). Igår hittade jag dock den här fina:



Sen blev det en tur på omnämnda lindex. Där blev det jeans till mig och strumpor till Alex. Där hade jag rabattcheck på 30%. Slutligen en tur på åhléns där jag hittade en fin tröja. När jag är påväg till kassan säger mamma att jag ska få den av henne, tack snälla mamma!



Ja, sen var jag en sväng på apoteket också för att köpa en ny kräm till vår torrboll Alexander men den får ni inte se... ;o) Tidigare kört "miniderm" men jag tycker inte den är så bra så nu testar vid "lucobase"

i ordets rätta bemärkelse

Igår kom orden till Alexanders fars stora glädje:
"bapapapabapapa"
Tråkigt bara att det, och "mamamamama", bara kommer när han inte är helt nöjd.. %o)

Idag: göra stan osäker tillsammans med lillsyrran och mamma!

Jetlag?

Orken tog liksom slut...



-Det är lugnt mamma, jag ska kliva upp. Snart...


lyckat firande

Mycket lyckat kalas. Smörgåstårtan var toppengod medan chokladtårtan blev lite väl mäktig i smaken. Skulle jag göra den någon fler gång tar jag nog en choklad med lägre kakaohalt i.
Min mormor och Alexander fann varandra i alla fall.



På lillasyrrans t-shirt står "bondbrud" (mina föräldrar är bönder) :oD Alexander fick även en t-shirt med texten "bonde på tillväxt" av sin morfar. Det är humor det! :o)



Fyra generationer fångade på bild. Lägg märke till hur fint Alexander matchar sin mormors mor! :o)



Dagens huvudperson vill ju tyvärr inte vara med här på bloggen men han verkar nöjd med sin födelsedag! Nu ska vi mumsa
grekkyckling! :o)

alltid tid för bloggen.. ;o)

Som utlovat. Smörgåstårta:



Därefter saftig chokladtårta:



Inte de snyggaste tårtorna jag gjort i mitt liv men förhoppningsvis är de goda!

Grattis M!

Idag fyller min älskade M jämnt så här ska det bli kalas!
Tårta x 2 kommer att serveras, alltså: smörgåstårta och chokladtårta. Ska försöka komma ihåg att fota dem (om de blir bra dvs!).

jag fick ett brev, ett riktigt brev med frimärken

Vi har fått ett litet mysterium här hemma. Med posten kom denna t-shirt och vykort. På vykortet står det: "En liten kaxig present till en liten kille med humor. Hoppas mor och far har det också!"



Problemet är att kortet inte är undertecknat så vi vet inte vem det är ifrån! Brevet var adresserat till mig så det bör vara från min bekantskapskrets och inte M's. Dessutom är det poststämplat här i staden.
Med tanke på t-shirtens budskapen bör det väl vara från någon som inte läser bloggen, för ni vet väl att Alexander är bra på att sova?
Handstilen ser ut som en tjej skrivit...
Min första gissning får bli min faster!
Oavsett vem som skickat; tack så mycket och jodå vi har humor! :o)

To be continued...

how can I resist you?

Barnvagnsbio är hur coolt som helst! Det var verkligen superkul!!!



Coolaste snubben i stan. Gissa om jag hatar blixten i min kamera? Vet inte varför den är så himla stark, vet inte vad jag ska göra... :o(



Iris kollar film.



Alma försöker ragga lite på Alexander men han har fullt upp med att kolla på "mamma mia"! :o)



Nöjd mor och son på bio för första gången! :o)

höstmys

Igår åkte jag och Alexnder ut till mina föräldrar och livade upp dagen för min mor, något hon behövde enligt henne själv. Att Alexander och jag också myste och hade det bra behöver vi väl inte gå in på.. ;o)
Först blev det mys på mormors mage. Har svårt att avgöra vem som ser mest nöjd ut.



Vi tog även en liten promenix. Alexander sover gott i sin vintageemmaljungavagn från tidigt 80-tal. Så skönt att slippa släpa med sig min egen vagn!



Filten med mormorsrutor är förövrigt även den från tidigt 80-tal.. :o) Om jag inte minns fel är det min farmors mor som gjort den?
Med oss på promenaden var även världens gladaste hund, Digga Dej. Hon är tyvärr rätt svår att fånga på bild stillastående.. :o)



Nu ska jag greja lite inför dagens äventyr på stan och biodgraf. Återkommer med rapport! :o)

att han bara har mage!

Sonen har börjat fatta det här med att rulla över på mage nu. Att man liksom når mycket mer grejer och så då. Plopp säger det och så ligger han där på mage och känner sig nöjd med sig själv. Det som är lite lustigt är att han verkar glömt hur man rullar från mage till rygg, något som han klarat för länge sedan. Så när det blir för jobbigt på mage börjar han : "mamamamamama", och som den snälla (?) mor jag är går jag och vänder på honom.. :o)

Imorgon blir det förövrigt mycket skoj för mig och Alex. Först fika på stan och därefter barnvagnsbio. Självklart tänker Alexander gå på bio med sina två "flickvänner" Alma och
Iris. Hoppas det inte blir catfight när de träffas! ;o)

mammamammamamma

Alexander har börjat säga "mamamamama" när han tycker att det är alltför tråkigt att ligga ensam på filten och leka. Tror knappast att han medvetet "ropar" på mig direkt men mitt hjärta smälter när jag hör honom.
Därför sitter jag nu här med en bebis i famnen och försöker skriva med en hand och hålla Alex borta från tangentbordet med den andra! :o)

rond 1


*nynnar "
eye of the tiger"*

Synnerligen söt och välklädd son idag (han firar mosters födelsedag!)

  • T-shirt från me & I (via tradera)


double duty

För att undvika att den hemska bilden ligger överst slänger jag in även denna. Tur att någon utnyttjar bilstolen nu när den blivit för liten för Alexander...


Hon sitter och tvättar svansen, därav den dåliga hållningen

Spiro bjuder på sig själv

Jag var nog lite sliten igårkväll...


underbar familjelördag

Jahapp, så är det nya glasögon betällda då. Skulle ta ungefär 10 dagar att få dem. Valde mellan ett par bågar för 495 och ett par för 2600. Tyvärr blev det de senare alternativet. Men med tanke på att jag inte köpt nya bågar sedan 2003 tyckte jag faktiskt att jag kunde få det!
Efter vi lämnat av lillasyster vid bussen gick vi in på biblioteket för att jag skulle slippa amma sonen ute i kylan. Väl där blev det så att vi stannade en stund och bara myste och tittade på barnböcker. Därefter gick vi upp till bokia och använde mitt presentkort som jag fick i julklapp av jobbet. Tre böcker till Alexander blev det, kul!

Lugn och skön lördag kort sagt. Vi kommer även mumsa pizza till middag idag. Det hör väl ändå till dagen efter kvällen före eller hur? :o)

kort sammanfattning av lång kväll/natt

Det blev en trevlig tillställning igår. Sänglampan släcktes vid 02.30. 06.00 efterfrågade Alexander frukost. Vänlig som han är somnade han därefter om till 08.30. Dock lite sliten idag.
Flera bra band som spelade igår, speciell känsla med "festival" inomhus. Snygga lokaler också.
Sen träffade jag både Anna-panna och fina-Tina!
En annan höjdpunkt var min första Murphy´s och caprinoska på 1½år.. :o)

Nu ska vi knata ner på stan för utprovning av glasögon och avlämning av lillasyster!

rulla rulla, liten bulla

Alexander har lagt sig till med vanan (nja, andra gången det händer, men nästan iaf) att vägra somna när jag ska baka. Det tycker jag är sådär kul. Som tur var blev pizzabullarna både fina och ätbara ändå! :o)



UPDATE: Receptet finns
här.

festival utan behov av gummistövlar och tjocktröja

Imorgon ska M och jag på inomhusfestivalen "love up north". Det är första inomhusfestivalen för mig så det ska bli intressant. Skönt att kunna gå på en festival utan att frysa också! :o)
Det var ett tag sen M och jag var ute på något bara v två också så det ska bli härligt med lite egentid!
Alexander ska få vara med mormor och moster så vi kommer att kunna roa oss utan att behöva oroa oss för vår lille pojk, skönt!

Ring ring, bara du slog en signal...

Jag är inte så värst förtjust i att ringa telefonsamtal. Undviker det i möjligaste mån genom att mejla eller på att sätt få tag i personer. Lite underligt att denna aversion har kvarstått även efter jag blev sjuksköterska då detta arbete innebär telefonsamtal i massor!
Idag hade jag dock samlat på mig en hel del "måste"-samtal så jag tog mig i kragen och greppade telefonen.
Följande telefonsamtal har avklarats:

Så, nu kan ni överösa mig med beröm över hur duktig jag är! Dessutom låg Aexander vaken på filten under hela tiden och kunde bli ett potentiellt störningsmoment, jag lever farligt ibland! :oD

tidsfördriv

När mamma "ska bara" kolla några bloggar får man roa sig själv. Käka på fötterna funkar för det mesta.


Smålandsresan

Här kommer den utlovade rapporten om vår resa:
I onsdags gav vi oss iväg. Alexander var som en solstråle mest hela tiden. Blöjbyte på Nyköpingsbro:



Körde enbart amning under resan, fungerade bra. Sista 10 milen blev lite tuffa då Alex var sååå trött och ledsen. Då kände man sig ganska hemsk... Väl framme hos farmor somnade han dock som en stock tämligen omedelbart. Skönt!



På tordagen hälsade vi först på en av M's systrar och hennes familj. Alexander tog sig ett allvarligt snack med den yngsta familjemedlemmen, Oliver, om att ta och coola ner sig lite.



Enligt hans mor hade det viss effekt! ;o)
På kvällen bilade jag och Alex och hälsade på goa
Emma och hennes fina familj. Så himla kul att träffas, 3 år är en alldeles för lång tid!
Emma och Minna:



På fredagen bar det iväg ner till Kalmar för att hälsa på flera fina vänner. Camilla tog emot med mumsig fisksoppa och Alexander passade på att visa sina starka nypor:



Linda var även där med sin lilla Sixten. Sixten var mycket fascinerad av Alexanders napp. Han tyckte även att det var spännande att peta i Alexs ögon... :oD



På lördagen firade vi M's kommande födelsedag tillsammans med hela hans familj. Först blev det kinamat och färefter trevlig samvaro och tittandes på gamla bilder under nostalgiskt berättande.
Adam och Alexander kom bra överens på restaurangen och körde lite "arga leken":



På söndagen försökte vi ta det lugnt och ladda lite inför resan hem. En promenad i den vackra hösten med Alexanders farmor blev det dock.



På måndagen vände vi åter däcken norrut. Efter ett mindre missöde i Vimmerby då det visade sig att en av däcken satt löst gick resan hem prima. Alexander var nöjd och glad hela vägen hem, skönt!


hushållstjänst

Lika bra att ta denna listan över vem som gör vad medan jag kommer ihåg den. Det är Maria som utmanat mig.

1. Vem tvättar?
Sedan jag blev föräldraledig är det nog mest jag. Beror mest på att jag tycker det är ett bra sätt att få tiden att gå.. %o) Till skillnad från Maria och Elins karlar är det dock M som är bäst och mest pedantisk vad gäller upphängningen! :o)
2. Vem diskar?
Vi har diskmaskin. Återigen är det M som är bäst på att organisera och följdaktligen få plats med så mycket som möjligt i maskinen.
3. Vem dammsuger & skurar?
Dammsuger ytterst sällan. Hatar verkligen att dammsuga så därför faller lotten för det mesta på M. Skura brukar jag för det mesta göra eftersom jag tycker det är ganska trevligt.. :o)
4. Vem dammtorkar?
Alltid jag. Tror inte M vet att man kan göra det...
5. Vem tar hand om uppsättning av hyllor osv?
M tycker att vi ska hjälpas åt för att vi ska vara jämlika och så men jag brukar försöka lägga huvudansvaret på honom..%o)
6. Vem sköter om bilen osv?
Ingen! Haha, vår bil får alldeles för lite uppmärksamhet. Ska det mekas är det min far som hjälper oss.
7. Vem stryker kläderna?
Stryka? Vaddå? Näe, sånt gör inte vi. Om M ska ha en skjorta på sig så stryks den då den ska användas. För det mesta är det jag som gör det då jag är bäst på det.. :o)
8. Vem rengör avlopp osv?
Jag, M klarar det inte. Tycker faktiskt det är lite fräckt att se hur himla mycket hår det kan samlas i ett avlopp!
9. Vem storhandlar?
Alltid tillsammans.
10. Vem kastar grovsopor, tidningar osv?
För det mesta jag. Tror det beror på at jag anser att påsen är full långt tidigare än M!

Haha, den här listan var kulig tyckte jag! Brukar ju inte utamana andra men det skulle vara kul om Emma, Linda och Janne ville svara!

home sweet home!

Äntligen hemma!
Resan hem har gått toppen, Alex var coollugn hela vägen!
Återkommer med ytterliggare rapport så småningom. Nu ska jag kolla de 319 (!!!!) nya blogginlägg som skapats sen jag åkte hemifrån i onsdags. Så vi hörs väl om en vecka eller något.. ;o)


Alexander, aka the backpacker boy! ;oD

På väg hem

Sitter i bilen på väg hem nu. Har haft det toppen i småland! Tyvärr tog kontantkortet slut, därav ingen uppdatering här! Ska bli skönt att komma hem till katterna, datorn och sin egen säng. Tror alex och M har liknande känslor! :-)

6 månader

Vid den här tiden för 6 månader sedan hade jag en geggig bebis uppfy vid mitt ansikte och ett stort öppet hål i min mage. Time flies. Idag har jag och alex hälsat på emma med familj. Så kul att träffas igen! Återkommer med bilder när jag kommit hem!

Mobilblogg

Kom på att jag kan blogga från mobilen! Allt har gått toppen hittills, bara 10 mil kvar nu! Alex är världens bästa! :-)

Nu ska vi bara få in allt i bilen...

Nu tror jag att det mesta är packat.
Bilen är bytt och bilbarnsstolen är installerad.
Vi är mätta efter ha käkat pizza hos mor och far.
Bebisen sover.
Jag och M ser "spökkatter" här och var, känns konstigt att inte ha kissarna här hemma.

Förövrigt så lär det bli rätt dött här medan jag är i Småland. Kommer troligtvis inte ha någon tillgång till internet. Abstinensen kommer att bli jobbig.. ;o)

hyperventilerar (nästan iaf)

Usch, jag är sådär ultimat stressig och nervösig som bara jag kan vara nu. Att resa tär på mina nerver, speciellt nu när vi ska ha vår fina kille med oss också!
Jag går runt i lägenheten som en rastlös själ och packar lite här och lite där.
Så fort Alexander har vaknat ska jag ut och hämta bilbarnsstolen som äntligen kommit! Fick t om be om ursäkt till personalen på babyproffsen för jag varit så tjatig men enligt henne var det ingen fara. Toppen-proffsen! Kan förövrigt tillägga att när jag ringde imorse och oroade mig för att stolen inte skulle hinna komma så lovade hon mig att vi i så fall kunde få låna en annan stol av dem att ha under resan. Jag säger det igen: toppen-proffsen! :o)
Efter M har jobbat klart ska vi åka ut till mina föräldrar och lämna katterna som min syster ska ta hand om. Vi ska även skifta bil, förhoppningsvis passar stolen även i en passat!
Sen är det hem och packa det sista som gäller. Däremellan någonstan ska vi hinna äta också...

Förövrigt har Alexander fått sina andra vaccinationsspruta idag, gick bra även denna gång. Än så länge verkar han vara som vanligt, skönt!

Nu ska jag stressa vidare, ciao!

Supersvår tävling med fin fint pris!

Jag hoppade nyss på ett ben genom hela vår lägenhet. Som ni vet är den ganska avlång.
Varför tror ni jag gjorde det?

1. Jag lekte att jag hade världens mest avlånga hopphage

X. Jag bröt fotleden när jag skulle plocka upp ett visset blad från golvet

2. Alexander låg och luftade rumpan på golvet. Jag går förbi för att hämta en sak och kliver rätt i en kisspöl orsakad av nämnda lilla pojk.

Den som svarar rätt vinner ett hedersomnämnande i min blogg! ;o)

tänder

Inatt drömde jag att Alexander fått tre tänder.
De var gula, fula och sneda, men de var där i alla fall!


Typ såhär

resfeber

På onsdag åker vi.
Det blir Alexanders första långa biltur.
Vi ska ta oss ända ner till Småland för att hälsa på M's familj. Jag ska även hälsa på några gamla pluggkompisar från när jag gick högskolan i Kalmar. Det ska bli himla kul och mysigt att träffa alla igen.
Dock har resfebern börjat sätta in lite nu. Känns nervöst att åka så långt med vår lille pojk. Har skissat på en lista i ungefär en vecka med allt vi ska ha med oss till honom.
Av och till kommer jag på mig själv med att skriva upp dumma saker att ta med som alldeles säkert finns att få tag i även i Småland. Det är ju inte direkt så att vi ska åka till yttre Mongoliet eller något liknande. Men så tänker jag; jamen tänk om vi behöver den/det mitt i natten när alla affärer är stängda? Så slutar det med att saken får stå kvar på listan.
Tur att vi ska låna mina föräldrars kombi då det inte finns en chans att vi skaulle kunna få med oss allt i vår saab 900...
Vi har beställt en ny bilbarnstol på babyproffsen nu förövrigt. Den fanns dock inte hemma i den färg vi ville ha, förhoppningsvis får vi den imorgon, känns lite tajt. Känns bättre att ha den på en så pass lång bilresa då den även är fällbar.

pust!

Vår lille son har verkligen visat att han har en egen vilja idag.
Först ville han inte somna om efter första amningen vid 7.30 imorse.
Sen bajsade han överallt utom i blöjan (M som fick ta hand om det dock, hehe).
Sen ville han inte sova, igen.
Sen kunde han absolut inte roa sig själv för en sekund och skrek så fort jag försvann ur hans synfält.
Sen ville han då rakt inte ha någon gröt!
Sen så tyckte han allt bara var tråkigt och såg till att tala om det för oss.
Sen fick han lov att lägga sig för natten, det gick han med på...

för snart 6 månader sedan...

Jamen vi kör väl en liten förlossningslista nu på morgonen då. Snodd från Sandra.

När fick du reda på att du var gravid?
21 juli 2007, svåååårt att hålla sig från att berätta direkt för alla, men var bara i vecka 4-5 eller något sådant..:o)
Blev det en chock?
Nja, som ni förstår av det tidiga testet hade jag stenkoll på när jag kunde testa. Men ganska förvånande att det äntligen blev ett plus! :o)
Hur gammal var du?
25 år
Hade du mycket halsbränna?
Mm, novalucol och losec var mina bästa vänner på slutet
Spydde du mycket?
Nope, men mådde illa fram till v 12 ungefär
Hade du mycket foglossning?
Nope, inget alls. Hade andra otrevligheter och jobbigheter istället. Carpaltunnel-problemen orsakade av all svullnad och nästäppan var nog värst
Ditt sf mått som störst?
Oj, ingen aning, la aldrig det på minnet. Följde normalkurvan hela vägen i alla fall
Har du fått bristningar?
Mm, min mage har ändrat utseende en hel del om vi säger så..
Trodde du att det var en pojke eller flicka?
Både M och jag trodde stenhårt på att det var en tjej och kallade magen Amanda! %o)
Gick du över tiden?
11 låååånga och otåliga dagar av väntan.
Hur var förlossningen?
Eh, ja det vet ni ju. Låååång och slutade med snitt. Hela historien finns här.
Blev du sydd?
Tja, räknas stygn i magen?
Dragen med sugklocka?
Jupp, men tyvärr utan resultat.
Hur många var inne i förlossningsrummet?
Ingen aning. Olika människor kom och gick liksom och jag hade ingen fokus på det.
Hade du någon nära med dig? Min fina M. Världens bästa!
Hur stor var bebisen? 4040 gram 53 cm.
Vad fick h*n heta? Alexander Erik
Var allting värt det? Tror ingen som fött barn någonsin svarat nej på den frågan...

Många bullar bliiiré!

Jag följer traditionen från föregående år och bakar bullar inför "kanelbullens dag" som infaller imorgon.
Alexander tyckte det var skoj att ligga och babbla i sängen och vägra somna medan jag bakade ut degen.
Nåja nu sover han i alla fall och gräddandet är i full gång!


Han lyckades till slut!

En HEL Pippi i pikstil! :o) ( och han råkar ha samma body på sig ser jag..)


progress

Jag kan nu ha alla mina byxor i min garderob igen.
Nu ska jag bara få dom att sitta bekvämt över magen också..:o)

glömde...

Sen Alexander föddes har jag fått en tendens att glömma saker i tid och otid. Har till en början skyllt det på den berömda "amningshjärnan" men jag har nu insett att det är något helt annat. Det är ju helt enkelt så mycket mer som ska kommas ihåg nuförtiden. Därav ökar ju möjligheten för att något ska bli glömt också.

t ex:
När jag skulle kliva utanför dörren innan Alexander var det inte så mycket att komma ihåg. Mobilen, plånboken och nycklar och jag var "good-to-go".
Numera är det mobil, nycklar, plånbok, bebis (!), skötväska (är den påfylld? Finns det blöjor, extra kläder, raphanddduk, tvättlappar osv osv), Alexs napp (vet inte hur många gånger jag fått vända i dörren då jag glömt den), napphållaren, ibland vagnen, ibland bärselen osv osv.

Idag när vi skulle iväg till babysången i det usla regnvädret glömde jag i alla fall inget, grattis till mig! :o)
Alexander gillar verkligen babysången, han är så himla engagerad hela tiden, superkul! Synd att det är fullbokat för en tid framöver.. :o(