envis son

Vår lille man tycker inte alltid det är så skoj att sova. Det finns så mycket att uppleva! Att han sen är så trött att ögonen går i kors bryr han sig inte om. För närvarande somnar han bäst hos sin far. Jag tror detta till stor del beror på faderns stora tålamod (eller moderns brist därav kanske!).
Idag totaldäckade han i pappas famn:



Nåja, medan han däckade hos sin pappa lagade jag i alla fall en mumsig middag:



Vi kallar rätten "grekkyckling". Mer politiskt korrekt är väl att kalla det "grekisk kyckling" kanske? Strunt samma, gott i alla fall!

sammanfattning av göremål från kl.15 till 21

M kommer hem från jobbet och leker med Alexander en stund i babygymet. Jag provar diverse kläder här hemma och konstaterar att det mesta är för litet fortfarande men att det närmar sig. Ett par shorts klarade jag t om att ha på mig i 5 minuter innan jag fick ge upp! Däremot så passar inga av mina ballerinaskor, hoppas verkligen att fötterna kommer att krympa tillbaka till sin ursprungliga storlek...
Vi lastar in Alexander och barnvagnen i bilen och ger oss iväg.
Först Systembolaget och apoteket sedan det stora köpcentrat.
På köpcentrat införskaffas en lite tunnare mössa till Alexander och amnings-bh och mjukbyxor till den ömma modern. Fadern får ett par nya skor. Sonen börjar bli hungrig, vi känner oss inte riktigt färdiga med shoppingen.
Jag ammar Alexander i amningsrummet (toppenfint och bra ordnat!) på stora köpcentrat och känner mig supercool och duktig. Vi tycker att rätt ska vara rätt och bestämmer och att även vi käka.
Efter matpaus går vi vidare till IKEA och köper ramar, 2 för 29 pix, jag gillar IKEA.
Packar in son, barnvagn och varor i bilen, beger oss hemåt.
På vägen hem stannar vi på vårt lilla ICA och gör en snabbhandling.
Kommer hem med en mycket trött son, ammar.
Resultat: jätteledsen son!
Skrik som skär i hjärtat.
M och jag hjälps dock åt att trösta och Alexander däckar tämligen snabbt och sover nu gott. Jag tror vi börjar kunna det här nu! :o)

Jag njuter nu av en god öl och känner mig nöjd med dagen.

life is good

Alla som varit ute i solen på en underbar promenad i dryga tre (två timmar effektiv "gå-tid") timmar säger tuppen ja!

TUPPEN JA!!! :oD

Sådana här dagar är det underbart att vara mammaledig!
När jag inte promenerade hälsade jag på
Karro, käkade en skagenbaugette och fikade med moster på jobbet.
Supernice! :o)

trevligt med smärtprat

Oj, vad trevlig hon var barnmorskan! Väldigt lätt att prata med. Vi pratade på en hel del och hon var inte alls låst vid att bara prata om smärtan, skönt! Fick även svar på en del funderingar som jag haft efter förlossningen så det kändes skönt.
Hon avslutade med att konstatera att man skulle kunna säga att jag gått igenom två förlossningar och att jag gjort det väldigt bra.

Ska jag vara ärlig så är jag faktiskt väldigt stolt över hur bra jag klarade en så jobbig
förlossning.
Det tycker jag att jag har rätt att vara!

Nu ska jag författa tackkort! :o)

kändis?

Om 30 minuter ska jag bli intervjuad.
Av en barnmorska.
Jag ska vara med i ett forskningsprojekt (eller vad det nu heter) om kvinnors upplevelse av smärta vid kejsarsnitt. Ska bli kul att läsa artikeln när det är färdigt och se hur andra kvinnor upplevde snittet.
Det enda negativa med det hela var att jag var tvungen att dammsuga nu på morgonen, stackars mig! ;o)

Förövrigt blev det bara piss av den där förbannade strejken, som väntat (tyvärr). Nåja, jag får ju i alla fall upp lönen en del med tanke på att jag ligger under det som ska vara lägstalönen (förvisso f om nästa år men jag tippar på att de kommer åtgärda det redan nu).

Titta han snackar!

Alexander har börjat härma oss när vi gör vissa ljud.
Idag lyckades jag faktiskt fånga det hela på film:



Vår lilla sötgubbe! :oD

för fattiga mödrar ;o)

Om man har svårt att hålla koll på vilken mjölkmaskin som användes senast kan man antingen köpa ett amningsarmband för flera hundra eller så kan man ta ett armband som man redan har där hemma och använda det istället.
Jag väljer det senare:


Grym blixt, fullt så blek är jag inte...

gullunge

På gårdagens promenad fick Alexander prova sin nya joggningjacka som han fått av min farbror med familj. Den var lite stor ännu men Alex verkade tycka den var skön!



Eller leker han hiphopare kanske?
Ni ska se hans outfit idag, den är helt bedårande! (Ja, jag roas av att klä mitt barn i diverse bedårande outfits..) Tyvärr sover han just nu så jag vill inte störa honom. Får se om jag får något fototillfälle under dagen!

praktexemplaret

Idag har Alexander fått träffa farbror doktorn. Fast det var en faster doktor (hon kallade Alexander för ett praktexemplar till bebis, därav rubriken), eller vad man säger.
Alexander den store växer så det knakar, känns skönt! Har varit lite fundersam på sistone eftersom han äter så förbaskat snabbt, 10-15 minuter och sedan är han klar! Nåja, så länge han går upp bra i vikt är det ju bara praktiskt att det går så snabbt! :o)


Speedy Gonzales!

Big time I-landsproblem

Jaha, då var det gjort.
Nu har jag anmält mig till klassfesten 6/6 då det är 10 år sedan jag gick ut 9:an. Jag har varit i valet och kvalet länge om jag skulle gå eller inte men M har peppat mig och nu är beslutet taget. Är det supertråkigt eller om Alexander skulle behöva mig så är jag ju faktiskt inte långt borta! Ska se till att bunkra så det finna massor av bröstmjölk hemma tills dess i alla fall! :o)
En annan sak som jag funderat på är hur jag ska göra med är mjölkmaskinerna. Jag menar, förfesten börjar redan 16.30 och sedan är inte maten förrän 20. Dom lär ju bli rätt så "stinna" om man säger så.
Ta med sig pumpen och smyga undan på toa 20 min?
Be M komma ner någon gång mitt i och ta med sig Alexander så han får sköta "tömningen"?
Någon som har något bra tips?
Sen kvarstår ju den stora frågan: Vad tusan ska jag ha på mig??? %o)

helgsammanfattning

Undrar just var den här helgen tog vägen?
Nåja, trevligt har vi haft det! Enda "guppet i vägen" var väl att Alexander valde att ta en skrikkväll när vi var hos farmor och farfar. Som tur var fanns det gott om frivilliga famnar att gråta ut i för honom! :o) Det hela fick även följden att när han väl somnade vid 12 sov han till halv 8 dagen efter, fick lite käk och sov ytterliggare 3 timmar. Skönt med sovmorgon!
Igår firade vi mors dag tillsammans med mina föräldrar. Efter morsdagsbuffé på en herrgård åkte vi hem och fixade handbromswiren, skönt att ha det fixat!
Mamma lyckades fånga när jag och Alexander hade en liten mysstund:


Min lilla filosof

Förövrigt vägde jag mig igår. Ytterliggare 5 kilo har försvunnit (totalt ca 15 kg borta nu), härligt! Det mesta som jag la på mig innan graviditeten är borta men jag hade ju lite extra även innan så jag hoppas på en fortsättning. Dessutom har det hela omfördelats så det mesta ligger runt magen nu så vanliga byxor är rätt svårt, men det närmar sig! :o)

busy little bee

Nu bär det iväg på familjedag på stadsberget med M's jobb. Sen ikväll blir det grillning hos min farmor och farfar samt förevisning av Alexander för min faster och farbror.
Imorgon blir det morsdagsfirande med diverse förehavanden.

Jorå, jag ska nog kunna få den här helgen att gå också..%o)

videoblogg

Igår fick Alexander ett babygym av sin mormor. Det var en stor hit! Han ligger där nu och lattjar och pratar lite medan hans mor bloggar (en liten stund i alla fall). Tog en liten videosekvens på det hela. Det var tydligen fler än Alexander som tyckte det var spännande! %o)


(Han har nyss badat och är lite kall om händerna, därav de långa ärmarna!)

hett tips

Haha, beställde just 110 bilder från extrafilm.se. (motivet kan ni ju gissa...)
Om man angav kampanjkod bilder08 så betalade man bara för varannan bild.
Slutsumman blev runt 50 pix, gött!
Passa på ni också, erbjudandet gäller fram till 1 juni!

Förövrigt är jag nyklippt och fin och glad! :o)

vi vann kubben också!

Åh, så trevligt det var igår! Det var länge sedan jag skrattade så mycket! Det var sådär så man får kramp i magen och det sticker i kinderna ni vet.. :o) Superhärligt gäng som är bra på att bjuda på sig själva är bästa beskrivningen av mina arbetskamrater!
Spotta grodor är VÄLDIGT roligt!! :oD Gå in på
Karros blogg så får ni se lite bilder också.
Sedan var det skönt att bara vara jag och inte mamma jag.

Idag står klippning på schemat. Mamma hänger med och är Alexandervakt så det ska bli riktigt skönt och avslappnande! Vilken vecka jag har va? Och den är inte över ännu, jag har mer planer! Stay tuned...

ledig kväll

Idag ska jag på en liten "gettogether" med folk från jobbet. Grillning står på schemat. Lilla Alexander ska stanna hemma hos sin far. Vi kan skylla på att det kommer att vara blåsigt och rökigt där vi ska vara. Egentligen är det mest för att jag ska få vara lite "ledig". Ska bli kul att få prata lite "sjukhussnack" igen och höra lite skvaller från jobbet! :o)

Ett blivande par?

Idag hade jag och Alexander besök av lilla Alma och hennes mamma Åsa. Härligt att prata bajsblöjor och förlossning med någon som tycker det är ungefär lika intressant! %o) Tack för en trevlig dag!
Alma tyckte förövrigt att vårt hem var ett helskönt ställe att sussa på men tillslut beslutade hon sig för att vakna:


Lite morgongymnastik

Vi försökte presentera de unga tu för varandra men Alexander var ytterst skeptisk:


Läskigt med tjejbaciller ju!

nu i ro, somna in...

Söta sonen sover i vagnen.
Sambon sover i sängen.
Blogga och Wappa ligger och myser tillsammans i fotändan av sängen.
Mejla ligger på en stol i vardagsrummet och sover.
Den ömma modern går runt och känner sig lite rastlös och ensam.

I den här familjen hjälps vi åt!

Idag får jag fint besök! 1 stycke liten Alma kommer hem till mig tillsammans med sin mamma Åsa. Ska bli himla trevligt! Alexander har ännu inte vaknat så jag far runt som en virvelvind och försöker få lägenheten att se presentabel ut. Efter mig springer dock tre katter som sina egna små vädersystem och strular till mattor och filtar som jag nyss lagt tillrätta...



En av de få gångerna jag lyckats fånga alla tre på samma bild. Uppifrån och ner: Blogga, Mejla och Wappa!



tomten är far till alla barnen

Eller, ja, M är i alla fall nu även juridiskt sett far till Alexander.
Pappren om faderskap och gemensam vårdnad skrevs på idag. Ganska lustigt när man får frågan om vi var tillsammans vid den tiden då Alexander "tillverkades". %o)

höga krav 2

Imorse avslutade han matstunden med att kräkas i håret på mig.

Dålig kvallá?

höga krav

Idag när jag ammade Alexander som nöp han mig konstant i magfläsket med ena handen.
Vet inte om jag riktigt uppskattar det.
Undrar om han försöker pika mig eller nåt? %o)

sköna söndag

Idag tog vi en långprommis till M's jobb. Det är idel nerförsbacke dit, och därför bara uppför hemåt...
Efter ett kort familjeråd kom vi överens om att ta bussen hem så nu har Alexander åkt buss för första gången!
Han tyckte det hela var mycket spännande och kollade allt med vaken blick:

79247-889

Eller inte... %o)

Saker man kan göra en lördag

Man (eller sambon för all del) kan börja med att bada ett stycke mycket nöjd och glad bebis (som förnekar all kännedom om att han skulle ha gnölat/skrikit 17-24 under gårdagen).

79247-883

Därefter kan man amma lite och sedan ge sig iväg för att få fräscha däck på bilen:

79247-884 Silver utropar förtjust: "Hurra, jag flyger!" %o)

Alexander sa att han skulle hålla koll så allt gick rätt till. Det känns inte som om han hade uppmärksamheten ställt på max direkt...

79247-885

Sedan kan man bege sig och hämta ut lite teaterbiljette och känna sig nöjd med det:

79247-886

Av bara farten kan man sedan åka och tanka bilen och fylla på spolarvätska:

79247-887

Äventyret kan avslutas med lite mathandling och ett konstaterande att allt detta hunnits med innan klockan slagit 13!

79247-888

tråk-bebbe

Nädu lilla bäbis nu säljer jag dig till Kakkenokken (bara min familj som vet vad jag menar, hehe) om du inte slutar skrika snart! :o(

skoj med förlossning?

Jösses vad jag bloggar idag!
Såg just på gårdagens avsnitt av "barnmorskorna" som jag spelat in.
Kom på mig själv med att sitta och bli lite sugen på att föda barn igen! Det trodde jag aldrig skulle hända med tankte på hur
Alexanders förlossning var och hur många gånger jag då lovade migsjälv att aldrig göra om det.
Sen visade de en tjej som hade krystvärkar och då la sig känslan lite... %o)

Värdefullt

Om ni kollar längst ner till höger på min blogg finner ni detta:

image881

Det räcker ju bra till en Saab 9-5... Så, ska vi låta budgivningen börja på 100 000 kr? Någon som är intresserad? ;o)

oj...

Nu har jag uppdaterat min länklista.
Så nu ser ni hur hemskt många bloggar jag följer (via RSS såklart, annars vore det omöjligt!!!).
Några har jag följt lite "i smyg" sådär, men nu tänker jag stå för mitt bloggaläsande! :o)

"vikt"igt!

Japp, så var 5 kilos gränsen "spräckt". 5130 g vägde klumpen idag.
Mest imponerade var dock att han var hela 56 cm lång! Har märkt på sistone att han kännts längre. Inte kunnat hålla på samma sätt som tidigare.

79247-880

Gullplutt.

kvällen är räddad

M kom och la sig lite senare än mig igår (lugn gårdagskväll förövrigt, tack min käre son!) så jag hade nästan somnat när han kröp ner. Han viskade då till mig:
-Väck mig när du matar Alexander imorgon.
-Varför då? undrade jag.
-Jag ska fixa en sak bara.
När jag sedan vaknade imorse tänkte jag att jag måste ha drömt. Varför skulle han vilja bli väckt? Petade lite på honom i alla fall och han klev upp direkt! Det dröjde en liten stund sen kom han tillbaka till sängen med detta i sina händer:

79247-879

Jag har tydligen namnsdag idag och det hade minsann världens bästa sambo koll på! :oD

mys

-Du och jag, Alexander.
-Tror jag det. Du och jag, mamma.

79247-878
(Nä, jag kliar mig inte i rumpan utan har bara lite träsmak efter ha suttit sådär en bra stund..)

klädpaket

Igår fick vi ett paket från Alexanders farmor med massa fina kläder i. Tack så mycket!
Förresten, är det någon som kan gissa var Alexanders farmor bor? :o)

79247-877

Ingen kvällsro

Jag och Alexander är lite oense om en sak.
Jag anser att kvällarna ska tillbringas i lugn och ro tillsammans med familjen. Titta lite på TV och prata med sambon som varit på jobbet hela dagen. Mata bebisen och se honom somna lugn och tillfreds i sin säng.
Alexander anser att kvällarna ska tillbringas skrikandes allt vad lungorna håller, speciellt när något program som mamma gärna vill se går på TV. Skrikandet får gärna börja när Spiro och M ska få en chans att prata med varandra och umgås bara de två. Eller om de köpt glass.
Vi byter blöja, vi matar, vi vyssjar, vi sliter vårt hår...
Sedan lagom tills vi håller på att bli galna så säger det bara "klick" och busungen somnar...

I rest my case

Alexander tyckte det var en väldigt skoj idé att ligga på en filt på golvet! :o) (ja, jag har dammsugit nu..hehe)

79247-87579247-876
79247-87479247-873

ingen badkruka

Jag har ju alldeles glömt att berätta för er!: Den lille mannen tycker numera om att bada! De enda klagomål som kan komma är när jag tar upp honom ur baljan, men det kan jag förstå, det blir ju kallt!

79247-871

Nybadad och fin och kollar in sin favoritgrej:

79247-872

progress

Oj, jag glömde nästan:

Idag log Alexander mot mig.
Två gånger!
M påstår att jag bara ser det jag vill se men jag hävdar med bestämdhet att det var äkta leenden! :o)

bärsjal vs bärsele

Tycker att det är en hel del snack om vad som är bäst; bärsele eller bärsjal. Jag har det stora privilegiet att äga båda. Idag provade jag bärsjalen för första gången. Har inte velat använda den innan då "remmarna" är lite väl nära ärret efter kejsarsnittet som varit rätt så ömt.

79247-869   79247-870

Mitt betyg:
Han somnar lika fint i båda och verkar trivas lika bra i båda.
Jag tycker belastningen för mig känns ungefär lika. Bärsjalen känns mer flexibel vad gäller att påverka höjd och hur hårt den sitter åt. Bärselen däremot är lättare att behålla i en inställning när man hittat en som känns bra.
Bärsjalen känns lättare att sätta Alexander i och lite mjukare, bärselen mer stabil.
Summa summarum tror jag nog att det blir dött lopp faktiskt!

en moders fascination

Nu har "fotograf-Karoline" varit här igen. Denna gång har hon hjälpt oss ordna en bild att sända in till tidningen. Frågan är bara vilken vi ska välja då det fanns så många fina!
En bild som nog inte hamnar i tidningen men väl på bloggen är denna!

79247-868
(Alexanders far vill inte vara med på bloggen, därav den avskurna bilden)

dammsugare är djävulens påfund

Alla som har lust att dammsuga lägenhet räcker upp en hand!

*springer och gömmer mig*

årets första grillkväll

Åh, en sån underbar kväll vi haft ute hos mina föräldrar! Men jösses så trött jag är!
Bjuder på en bild på Alexander i morfars famn så länge

79247-867
I morfars famn blir man pytteliten igen

alexander mornar sig



Har tittat på filmen 3 gånger nu och blir lika rörd varje gång.. %o) Misstänker att ni andra tycker den är rätt tråkig. Diggar hans gäspning på slutet! :o)

ödmjukt

Förresten så fyller Alexander 1 månad imorgon.
Han har inte tänkt göra en sådan stor grej av det hela hälsar han.
Han kan dock tänka sig en Saab 9-5 kombi i present så han kan få med sig vagnen överallt! ;o)

pappa i ett nötskal

Igår åkte jag, Alexander och min storasyster, som är hemma från Österrike, och besökte min mormor.
Medan jag satt hemma och väntade på att storasyrran skulle komma och hämta mig ringer vår ömma fader och frågar om syster anlänt.
-Nope, men hon kommer närsomhelst, svarar jag.
-Ok, har du tänkt ta med dig vagnen?
Jag blir lite fundersam:
-Nä, hurså?
Pappa skrattar till lite:
-Jo, jag var ute och sköt två kandagäss imorse och de ligger kvar i skuffen!
Hoppsan...
Sedan fortsätter han:
-Om ni skulle råka åka förbi någon container kan ni ju bara slänga dom!
(hur ofta råkar man åka förbi en container??)
-Uh, jag vill väl inte ta i dom heller!
-Nämen det är väl ingen fara, det känns som att ta i en katt ungefär!

Nå, kanadagässen fick åka tillbaka till mina föräldrar igen efter sitt lilla besök i stora staden. Fast jag visade dom för storasyrran först som inte märkt dom på resan in! %o)

En bra man reder sig själv

När mamma är för upptagen av att läsa bloggar för att se att jag tappat nappen får man hitta på egna lösningar:

79247-866

kvällsplanering

Ikväll har jag tänkt att se på "men in trees" och "grey's anatomy".

Vi får se vad Alexander har för planer för kvällen... %o)

storlek 50 är för veklingar!

Idag har Alexander, dagen till ära, direktimporterade kläder från Österrike. Flashigt värre!
Undrar om hans moster tycker att han ska bli hip-hopare? ;o)

79247-865

viktkoll

Vägning stod på schemat idag. 4730 gram stannade vågen på idag. Nästa gång spräcker vi nog 5 kilosgränsen. :o)

Om bara min viktnedgång kunde röra sig proportionerligt nedåt i samma takt!
Äh, jag tar en after eight till! %o)

oh joy!

Ni som följt min blogg från början eller känner mig på riktigt känner ju till min fascination för terminator.
Ni kan ju bara gissa hur glad jag blev när jag såg att en tv-serie som spinner vidare på detta ska börja!
Ikväll 22.00 på tv3; "the sara connor cronicles"! Det blir dock till att spela in då läggdags numera brukar vara runt 21.30... :o) Men ni andra som orkar vara uppe lite längre kan jag ju rekommendera att se serien! ;o)

att släppa taget för en stund

Idag sa M till mig:
-Idag får du åka ut till dina föräldrar själv.
-Ok, sa jag. Jag och Alexander åker själva.
-Nä, sa M. Du ska åka helt själv. Alexander ska vara hemma med sin pappa.
-Näää, sa jag. Det törs jag inte.
Slug som han är spelade M ut samveteskortet.
-Vadå, litar du inte på mig??

Efter en del velande och mycket ångest från min sida åkte jag i alla fall.
Själv.
Jag var utan mina två prinsar i hela 4½ timmar! Det hela kändes mycket underligt. Kan inte riktigt beskriva känslan. Det var många känslor på en och samma gång.

Summa summarum så hade i alla fall mina pojkar det hur bra som helst utan mig och ingen av dem verkade ha saknat mig nämnvärt... %o)

sovande prins

Ah, i vagnen sover man gott!

79247-864

*tok-mamma nynnar*
"Hands up! baby, hands up! Give me your love..."

vuxenpoäng

Nä.. Om man skulle ta och packa in sonen och sambon i bilen och åka och köpa en handbromswire och en bal toapapper?
Lördagsnöje i en liten ask! %oD

fint besök

Idag kommer Alexanders moster hit ända från Österrike för att titta på honom.
Det är till att vara märkvärdig! ;o)

ännu en premiär

Idag lagade jag "riktig" (värmt gryta och stekt snitzel tidigare..) mat för första gången sedan Alexander föddes. Det blev tacopaj. Mumsigt men tyvärr fick vi äta i intervaller då vår lilla solstråle pockade på uppmärksamhet.. %o)

79247-863