v.23

Mejla med demonögonen får vara med på denna veckas bild. :o)
Min "kent"-tröja som alltid varit så stor stramar åt betänkligt över magen numera.

79247-673

Jobbyxorna blir mer och mer svåra att få igen (ännu inte beställt mamma-byxor). Igår fick frågade en läkare som jag sällan jobbar med: Jaha, nu ska du väl inte jobba så länge till va?
Uppenbarligen är inte jobbtunikan något bra kamoflage längre..%o) Känns lite knepigt att svara på sådana frågor dessutom när det är 2 månader kvar tills jag är berättigad till havandeskapspenning!

Back to life

Kissarna börjar äntligen bli sig själva efter kastreringarna. När de kom hem var de rejält på lyran..:o) Dumma matte kunde inte låta bli att skratta åt dom. Och Mejla tyckte att de luktade så konstigt så hon måste promt fräsa åt dom. Nåja, nu är det avklarat och jag behöver inte göra det igen, iaf inte med dessa två!

79247-672
Wappa tjurar i sin strut.

79247-671
Däckad Blogga

Imorgon kommer en ny magbild, hinner inte idag!

The magic number

Dagen hittills i siffror:
Antal gånger jag stängt dörrar på magen: 3 (jamen vaddå, svårt att hålla koll på var den är när den bara växer hela tiden!)
Antal löpande katter: 1
Antal katter som ska kastreras imorgon: 2 (mohaha, nu är det slut på sötebrödsdagarna
Wappa!)
Antal inplanderade släktbesök under dagen: 3 (först kusinens hustru för klippning, sen mormor för fixande av blodsockermätare (förhoppningsvis..) och sedan mor och far för återlämnande att lånad bil)
Antal tömda godisskålar: 1

kan man ha städfobi?

Jag just dammsugit och moppat av golven här hemma inför det trevliga tjejsällskap som anländer ikväll.
Blogga följde moppandet med stor spänning, tyckte det där var en himlans rolig grej. Hon verkade nästan förvånad, typ: vad är nu detta???
Nu är ju frågan; är Bloggas förvåning över golvmoppen ett tecken på att vi torkar golven lite väl sällan???

Näää.. Vi säger att det är för att de alltid brukar vara på balkongen i vanliga fall när vi städar. Ja, just det. Så är det.
Hrm..*visslar lite oskyldigt*

fredagsnöje

Om man inte känner för att sitta framför TVn på fredagskvällen kan man baka lussekatter. Det gjorde jag! :o)

79247-670

Bebisen/magen var också med och hjälpte till men h*n blev mest bara mjölig... ;o)

79247-669

nytt och billigt

Igår öppnade en ny djuraffär här. M och jag var inte sen att utnyttja alla trevliga erbjudanden. Det blev en hel del som fick följa med hem...

79247-667

Vadå? Nä, vi skämmer inte alls bort våra kissar..%o)
En ny skoaffär lyckades jag även få sllinka in i också. Därifrån fick jag med mig dessa trevliga pjux:

79247-668

pryd?

Är lite pryd av mig sådär och kan tycka att vissa skämt med sexanspelningar är lite tröttsamma och så...
Men 
coolstuffs "pipparkaka" var ju faktiskt riktigt rolig!:

image666

Tänk att bjuda mormor/farmor på en sådan pepparkaka!!! %o)

en kväll på stan

Idag (igår blir det väl eftersom klockan närmar sig 2 på natten) hade jag en såndär riktig kvalitetsdag. Ni vet, när allt bara flyter och man tillbringar tiden med allmänt trevliga saker.
Kom hem efter nattens jobb, sov till 15. Klev upp, mumsade god frukost, tittade på det inspelade avsnittet av "bonde söker fru" och "Grey's anatomy". Därefter hastade jag iväg till M's jobb och hämtade upp honom. In till stan då M skulle klippa sig. I väntan på att han skulle bli färdig spatserade jag lite på stan. Skönt att komma ut och få lite frisk luft. Lyckades även investera i nya trosor och en mössa (som M skrattade åt när han såg, hm, det får bli ett senare problem).
Hämtade upp en nyklippt M och gick och käkade på ett favoritställe. Tack vare restaurangchansen käkade vi varsin pizza och fick dryck till för 130 kr, sånt är trevligt! Himla mysigt att ha min M för mig själv en stund också utan något/någon som stör. Vi passade på att "catcha up" i varandras liv och dessutom planera helgen. Najs.
Sen åkte vi hem där jag vräkte ut mig över soffan en timme i ett fåfängt försök att smälta pizzan innan avfärd till jobbet.
Snacka om att fånga dagen! :o)
Fånga natten också för den delen då det är ca 6 timmar kvar tills jag får gå och lägga mig... %o)

v.22

Idag blir det en magbild "au naturelle". Detta mest på grund av att jag inte orkade byta tröja men det behöver vi ju inte låtsas om..%o)
På framifrånbilden ser man (med lite god vilja) min "raggarsträng" också. Samt en navel som blir allt grundare..:o)

79247-66479247-665

It's such a privilege

Jag klarade inte av att vänta till julafton med en ny stekpanna. Igår gjorde M och jag slag i saken och köpte en ny. Som heter "privilege".. %o)

79247-663

Nåja, numera ser iaf min
önskelista ut såhär:
* Alkoholfri mörk öl! ;o)

morgonbestyr

Imorse när jag kom hem efter en natts jobb möttes jag av tre glada kissar som slingrade sig runt mina ben. Jag fick nästan butta undan dom bara för att komma in genom dörren. Sedan gick jag och satte mig på toaletten med en Larson-tidning. Efter mig kommer tre glada kissar. Wappa hoppar in i kattlådan och börjar krysta, Blogga hoppar upp i handfatet och kräver uppmärksamhet och vatten, Mejla sätter sig i dörröppningen och övervakar så att det hela går rätt till.
Borstar tänderna.
Går in i köket med tre glada kissar i släptåg. Gör iordning mat till kissarna, trampar nästan på Wappa typ 15 gånger. Serverar tre glada jamande kissar frukost.
Går in i sovrummet, byter om och kryper ner brevid M och värmer mina kalla tår på honom.

Somnar.

Så sant som det är sagt. Det bästa med att jobba natt är att komma hem och lägga sig.

word sistah!

Jag har under en tid funderat på det här med oss gravida och fixeringen vid våra magar och vikt.
Har funderat på att skriva ner en fundering om detta här på bloggen men inte riktigt fått till mina formuleringar.
Nu behöver jag inte göra det eftersom Sandra formulerade det så bra på sin blogg.
Kolla här.

Säger som jag sa på Sandras blogg: Själv tycker jag att det bara är härligt att äntligen ha en mage som ses som positiv. Den mage jag hade innan jag blev gravid var ju liksom inte så populär hos mig själv.. :o)

pepparkaka med ädelost?

Dagens (nattens) stora I-lands problem:

Som gravid ska du undvika att äta dessertostar, typ mögelost, då det finns en ökad risk för högt bakterietal i dessa. Även dessertostar som är pastöriserade skall undvikas.
Vanlig hårdost och smältost (=mjukost) är dock helt ok och snarast rekommenderas ett ökat intag av.
Då till min fundering:
Milko har divesrse mjukostar i olika smakar, däribland en med ädelostsmak. Får denna inmundigas av den gravida kvinnan eller kommer hon att explodera inom 30 sekunder efter intagandet av nämnda ost?

Det ni, såna funderingar kan komma upp 03.39 på en jobbarnatt! :o)

image662bild lånad från milko.se

Tillåtet eller tabu?

ödets nyck

Jag är grymt förkyld.
Jag fick just ett erbjudande från
buzzador om att prova lambis näsdukar.

Need I say more???

v.21

79247-661

Förkyld och allmänt skraltig, därav det övertäckta ansiktet.
Beben där inne gör sig allt oftare påmind nuförtiden. Sparkar och gör kullerbyttor. Plutten är dock ännu för svag för att det ska kännas genom magen till M's hand, till M's förtret. På ultraljudet så vi att moderkakan låg ut mot magen och det gör ju att det blir ytterliggare "dämpning" så att säga.

Flytet fortsätter

Imorgon ska jag räkna tvätt och städa medicinrum.
Dessutom får jag sovmorgon.

Jorå, det går an. :o)

Vilket flyt!

Ibland känns det verkligen som om det finns någon som håller koll på mig och ser till att mitt liv går som jag vill och att jag mår bra.
Vaknade imorse och kände mig lite halvkrasslig; snorig i nosen och ont i halsen. Den tråkiga känslan förstärktes av att jag visste att jag hade två nattpass framför mig. Nattpass är mycket tyngre än vanliga pass när man inte riktigt känner sig på topp. Velade länge om jag kanske skulle sjukskriva mig eller ta flexledigt en av nätterna. Hade dock inte samvete att sjukskriva mig, så dålig kände jag mig faktiskt inte. Flexnatten kändes inte heller bra då jag knappt hade någon flex att ta ut. Så jag bestämde mig för att ladda så mycket som möjligt idag och helt enkelt bita ihop och iaf ta mig igenom den första natten.
Lagom tills jag accepterat detta faktum ringer telefonen, det är "chefen" som undrar om jag kan göra ett byte och jobba dag imorgon istället!

Vips så slapp jag undan natten, vips fick avdelningen som behövde en sjuksköterska bemanning och vips försvann min "chefs" problem!
Jorå, tror nog att det är någon som ser efter så att jag har det bra. :o)

smaken är som kakan?

Förutom sina paket fick min fader även en hemmagjord schwarzwaldtårta. Jag var lite skeptiskt till den då den blev lite..hm..konstig. Men den fick med beröm godkänt, inte en enda bit finns kvar, härligt! :o)

image658

Såhär såg innehållet i paketen ut förresten:

image659image660
1 st butanbrännare att använda vid flambering eller liknande som min fader brukar finna nöje i. Sedan ett par batteriuppvärmda sockar för frusna fötter. Båda grejerna hittade jag på
clas ohlson och det är där jag lånat bilderna också.

Ingen vanlig dag

Grattis på fars-dag pappa!
Paketen är inpackade så snart kommer vi! :o)

79247-657

Skitsnack

För er som inte vet så har gravida en större tendens än andra att bli..Tja, lite långsamma i magen om man säger så.
Eftersom jag tydligen ska råka ut för varenda symtom man kan ha på en graviditet så har jag även fått uppleva detta. Fick dock ett hett tips av en arbetskollega att Anna Skipper hade ett
brödrecept som var både supergott och bra för nämnda problem. Att det sen var superenkelt att göra var ju inte helt fel. Så jag gjorde ett försök:

79247-656

Var inte om jag tyckte det var supergott men förvånansvärt gott med tanke på att "nyttigt gojs" som var i. Nu återstår bara att avvakta resultat... %o)
När jag ändå är inne på ämnet kan jag berätta att Wappa ligger och skäms efter att ha blivit påkommen som sängvätare:

79247-655

Numera är dörren till sovrummet stängd...

tortyr

Antar att de flesta av er hört talas om ryktet att de på Guantanamo använde diverse tortyrmetoder. Bland annat ska de ha spelat metallica oavbrutet för att "knäcka" fångarna.
Inte för att jag på något sätt vill stötta eller tipsa USAs soldater men jag tror att de skulle kunnat få fångarna att erkänna vad som helst genom att kasta in en löpande katt i cellen...

Nu orkar jag inte lyssna på den där katten en minut till, det blir till att åka ner på stan och shoppa.
Stackars mig.

löpande och följdaktligen jamande katt


En annan, för närvarande, inte lika uppskattad kisse...

image654

Kolla blicken på henne, den bara skriker efter kattpojkar... Fast det gör hon ju verbalt också så att säga. Vilken härlig helg det ska bli!

Bloggolius-bus

Är det konstigt att man vill mysa med den här nosen eller?

79247-653

vecka 20

79247-650

Idag med roligaste gravidtröjan hittills. Den hittar du
här.

79247-651

Det hamnade ett litet finger ivägen men det får ni leva med... Förövrigt kan jag informera er om att nästa person som undrar om jag är säker på att det bara är en kommer att få en rak höger. Ni har blivit varnade..

79247-652

Idag fick jag även min fina gravidbola som jag köpt på tradera. Vet inte om jag tror så mycket på själva grejen, tycker mest det är ett väldigt fint smycke! :o)

konfrontation

Idag när M och jag var och handlade stod det några sånadär vidriga telefonabbonnemangsförsäljare (vaddå långt ord??) utanför affären. Jag gjorde mig så som liten som möjligt och klarade mig förbi påväg in i butiken utan problem. På vägen ut gick det dock inte lika bra. En lagom klämkäck tjej i 25-30-årsåldern kliver helt sonika fram och blockerar utgången för mig:
-Hej! säger hon.
Jag sätter upp handen i en avvikande gest och säger bestämt:
-Nej, jag vill inte prata med dig.
Sedan går jag förbi henne vidare mot utgången. Vad tror ni människan ropar efter mig?
-Det där var inte särskilt snällt sagt!
Jag hade god lust att vända mig om och fräsa hotfullt:
-Snällt? SNÄLLT??? Jag ska berätta för dig vad som inte är speciellt snällt. Det är inte specielt snällt att hindra en trött, grinig, gravid och hungrig kvinna att ta sig ut till sin bil!!!

Men svensk som jag är så fortsatte jag såklart bara att gå...

Namndiskussion

(fritt återgett från Spiros minne (som tidvis snurrar till det lite))
Spiro och M är och handlar. M tittar på matvaror, Spiro spånar på bebisnamn:
S: Viktor då? Det är väl fint?
M: Har vi fil?
S: Ja, 2 liter. Vad säger du om Viktor då?
M: Nä. Titta oliver, ska vi köpa lite oliver?
S: Jag tycker ju inte ens om oliver... Oliver! Det är ju faktiskt fint också?
M: Vi kanske har oliver. Nä, är inte Oliver lite för mycket 90-tal?
S: Fredrik!!!
M: Mjölk ska vi ha...
S: Nä just ja, våran statminister heter ju Fredrik, då är ju det uteslutet.

UPDATE: Vi vet inte vad det är för kön på bebisen. Grejen är att vi kom på ett bra tjejnamn nästan direkt, killnamn har det varit värre med..:o)


stort avslöjande

Kära läsare, jag ber om ursäkt. Jag har hållt en sak hemlig för er. Jag hoppas att ni kan finna förlåtelse i botten av era hjärtan.
En (två..) bild säger mer än tusen ord:

79247-648
79247-649

(Du och jag
Linda K ;o) )

fröken spiros känsla för snö

Imorse när jag efter jobbet gick till bilen gnekade det härligt under fötterna. Jag fick ta fram borsten och sopa av bilen för första gången iår. Detta resulterade såklart i att hälften av snön hamnade på mig istället för backen.
Väl hemma släppte jag ut Mejla (
som älskar snö) på balkongen som blev så där otroligt förtjust som bara en katt kan. När jag kröp ner i sängen fanns det en varm gosig man där som jag kunde värma mina fortfarande kalla ben mot.

Få saker glädjer mig så mycket som det första snötäcket. Hela omgivningen blir ljus och ren, som pånyttfödd, underbart! :o) Nu vill jag baka lussekatter och dricka glögg med pepparkakor till!

ordning och reda

Tina har utmanat mig. Eftersom jag inte antog den förra utmaningen får jag faktiskt lov att göra denna, någon ordning får det faktiskt vara!

1. Är du singel? Nope, sambo 

2. Är du lycklig? Se detta inlägg.. :o)

3. Är du uttråkad? tja, inte konstant, men nog händer det ibland..

4. Är du ledsen? Se svar på fråga 2..:o)

5. Är du italienare? Ehe, nä, inte så vitt jag vet.. %o)

6. Är du full? Nope, inte det heller
7. Är du en cooling? Hehe, nä, mest en "lugning" bara..
8. Är du från Irland? Vilka mysko frågor!! Systers pojkvän är från Irland, räknas det?

9. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Jupp jupp, 25 för inte så länge sen om jag inte minns fel.


8 saker om ditt kärleksliv

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Njä, inte direkt, kanske förtjusning..

2. Har du nånsin blivit sårad? Finns det någon som klarat sig undan det?

3. Har du nånsin tänkt på en och samma kille flera gånger under natten innan du somnade? Jajemän

4. Har du gillat en kille utan att berätta det för honom? Majoriteten av mina lågstadie-mellanstadie förälskelser fick aldrig reda på det..:o)
5. Har du kysst någon inom de senaste tre veckorna? Fördelen med att vara sambo är att kyssar aldrig är långt borta..:o)
6. Har du haft en hemlig beundrare? Hihi, ja faktiskt, det var rätt kul. Tyvärr för honom var det inte besvarat..

7. Är du kär? Jovars *ler finurligt*

8. Vill du gifta dig i framtiden? Förlovad sedan 9 år tillbaka...


10 saker två alternativ

1. Kärlek eller lust? Kärlek

2. Hår eller ögon? Ögon

3. Katter eller hundar? katter såklart!

4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar? Få bästa vänner.

5. TV eller Internet? Internet

6. Coca-cola eller Pepsi?  Känner ingen direkt skillnad..

7. Vild utekväll eller en romantisk hemmakväll? Beror på vilket humör jag är på.

8. Pengar eller lycka? I lyckan ingår att man klarar sig på den lön man har tycker jag..

9. Dag eller natt? Dag för närvarande, lite less på nattjobb just nu, men det varierar
10. MSN eller mobil? Inte så het på någon av dom faktiskt.. Tycker om att köpa mobil men använder den ytterst sällan..


10 "Har du nånsin..."

1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån? Tror aldrig jag försökt smita hemifrån..%o)

2. Brutit ett ben? Nope

3. Gjort nåt du ångrar? Vem har inte det? Senast igår när jag erkände rakt av att jag inte kunde placera personen jag köpte biljetterna av. Hade jag tänkt 5 sek till så hade jag ju kommit på det...

4. Hoppat Bungee Jump? Hua nej, varför utsätta sig för sånt tok?

5. Ljugit för någon du tycker om? Har säkert hänt, inga större saker dock. Vita lögner tror jag det kallas? :o) 

6. Ätit en hel tårta? Hehe, nä SÅ gott är det inte

7. Gjort bort dig offentligt? Liknande som fråga 3 ju.. Försöker förtränga såna saker så gott det går

8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Nope

9. Gråtit när ett husdjur dog? Självklart! Superjobbigt när ett husdjur går bort. Svårt att förstå dom som inte gör det.

10. Velat försvinna?Hehe, ja när man gör bort sig offentligt är väl det ens högsta önskan..

Det var det! Ni som känner er utmanade kan ju också göra listan..:o)


recension

Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg här om vad jag tyckte om gårdagens förställning med Gardell. Men varför ska jag göra det när jag lika gärna kan länka till Janne Hallmans recension? Håller med honom fullkomligt, det kunde lika gärna varit jag som skrivit recensionen!
Så, läs
här istället.

Det enda herr Hallman missar att berätta är att personen jag köpte biljetterna av visade sig vara en gammal arbetskamrat, världen är liten ibland! :o)

bara så ni vet!

*sjunger*
för jag är så lyyyycklig, jag är så lyyycklig.
Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag..

Sen kan jag inte mer på den låten...