Att fira Valborg med en 3 veckors bebis

Alexander har varit på sitt bästa humör idag. Snäll och glad i vaket tillstånd och sovandes gott i sovande tillstånd.. Eh, ja, om jag säger såhär då: Idag var första dagen sedan Alexander föddes som jag haft en gnutta tråkigt! %o)
Efter M jobbat klart idag gav vi oss tre ut på lite shopping. Först till "plantagen" för att inhandla plantor till balkongen. Fråga inte vad som införskaffades då Alex och jag satt kvar i bilen medan M gick in och handlade; växter är inte min grej. Därefter bar det iväg till Systembolaget och då fick Alexander följa med in sittandes hos mig i bärselen. Visste jag inte bättre kunde man tro att han fått i sig något av det som fanns där inne då han slocknade direkt mot mitt bröst. Myyys! Vi tog tillfället i akt att gå in på det stora köpcentrat då han ändå var så lugn. Tanken var att köpa en till amnings-bh men de var slut i min storlek. :o( Istället blev det en ny jacka till sonen då den han har i storlek 50 (se nedan) egentligen är för liten och overallen känns för varm.
Måste säga att det är väldigt praktiskt att gå och shoppa med honom i bärselen. Jag tar mig fram överallt utan större problem och har samtidigt koll på honom. Enda nackedelen är väl att det blir lite tungt men jag får väl se till att öva upp muskulaturen! :o)
Efter shoppingen handlade vi med oss pizza hem som vi faktiskt fick äta tillsammans!
Vad Alexander pysslade med under tiden?
Vaktade nappen! ;o)

79247-862

ny header

Vad tycks om min nya header?

Coola Alexander håller koll så jag inte skriver alltför mycket dumheter om honom! :o)

multitasking a´la mamma

Gårdagens bevis på att kvinnor kan göra flera saker samtidigt:
Medan jag tittade på "House" gungade jag vagnen med Alexander i fram och tillbaka med foten och pratade lugnande med honom. Under tiden passade jag även på att pumpa ut lite mjölk.
När M kom och skulle berätta en sak för mig blev det dock lite för mycket! %o)

Inte alltid på gott humör

79247-859

Igår var Alexander ledsen och lite kinkig, läge för byte av blöjleverantör? ;o)

dunderklumpen

Älskade lilla busunge, hur du kunde få plats i min mage för knappt tre veckor sedan är för mig ett under!

79247-858

Till faster Susanne

Hej Faster Susanne!

Jag hörde att du ville ha mer bilder på mig. Här är en av bilderna som
Karro tog när hon var här och gosade med mig. På denna bilden har jag just käkat och Lisa hjälper mig få fram en riktig god mjölkrap!

Hare bra!
/Alexander den Store!

79247-857
Man blir lite filosofisk när man är mätt i magen...

roligast i världen, det är jag det!

Jag hade tänkt skriva ett jätteroligt och otroligt iintressant inlägg här.

Men nu vaknade Alexander så ni går miste om det! ;o)

blogg.se grejar

Bara så ni vet. Blogg.se är igång och grejar igen så risk finns att jag "försvinner" ett tag igen.

Idag bytte vi till sommardäck till bilen. Det var faktiskt riktigt gött att göra något som inte var bebisrelaterat! :o)


post-graviditet

D'anjou I love you! ;o)

79247-856

Fotograf: Karro!

Berättade ju igår att Karro och Lisa skulle komma på lunch. Vad jag inte berättade är att Karro är en riktigt duktig fotograf. Gå in på hennes blogg så får ni se massor av fina bilder! Självklart hade hon med sig kameran hit och fotade min lilla guldklimp. Denna bilden tyckte jag var supermysig:

image855

(Hoppas det är ok att jag lånar bilden Karro!)

Alexmys

Igår fick Alexander prova bärselen. Den fick med beröm godkänt från både far och son. Jag vet inte vem av dom som myste mest! :o)

79247-854

Idag kommer Karro och Lisa och lunchar med oss, mysigt! :o)

Dagens vikt

4290 gram!
Hade tänkt passa på att få väga migsjälv (äger ingen egen våg; självbevarelsedrift..) också men glömde bort det i glädjeyran. :o)

party party 2

Alex firade ju in sin en-veckas-dag (eller vad man säger) ordentligt. Han tyckte tydligen att det var skoj för igår började han fira att han blir två veckor idag!
Tyvärr verkade det inte som något lyckat firande, tror stackaren hade ont i lilla magen. Det skär i modershjärtat när jag hör att skriket inte är det vanliga "var med mig, ge mig mat"-skriket utan mer, "aj, det gör ont!"-skriket. Vi provade allt för att lugna honom och lindra det eventuella magonda men ändå skrek han från 19-22. Lillstackaren. Nåja, idag verkar han tillbaka till sitt nöjda jag igen i alla fall. Han har även sovit riktigt gott inatt, han måste ha varit helt utmattad efter att ha gråtit så mycket!

Solen skiner, mm, mm, mm! (familjeskämt..)

Jajemen, vi tog oss ut på promenad också! Jösses så duktiga vi är! Nu kvarstår bara att se om vi lyckas få någon tupplur till den ömma modern också eller om det för vänta tills den hårt arbetande fadern kommer hem. Imorgon står vägning på schemat, håller tummarna för en vikt över 4100 gram, time will tell!

79247-853
Alexander gillar promenixer. Han tyckte dock att jag var snål med glassen (som fick substituera som lunch, ehrm, ojdå...).

utmaningen har börjat!

Idag ska jag och Alexander vara helt solo. Ska bli spännande att se hur dagen går. Hittills har han mumsat mat och snusat sött. Tippar dock på att han kommer vakna snart så då får vi se om vi kommer överens! :o)
Har bestämt att inte ha några ambitioner med att göra något speciellt idag, tror det är bäst så.
Tar vi oss ut på en promenad är det bara en bonus! :o)

what a beautiful day!

Åh, en sån underbar dag jag haft idag!
En stor del i detta har mina kära mor som varit här och passat upp på mig och Alexander. Jag tror nog att hon är rätt nöjd med dagen också då hon minsann fick ha en sötbebis sovandes på sitt bröst medans den ömma modern snarkade även hon.
Efter min tupplur tog vi även en minishoppingtur där en babysitter införskaffades. Röd och fin och såndär som man kan lägga ner om man vill. Sedan hann vi även med en räkmacka på café charm. Alexander var en såndär riktig mönsterbebis och sussade sött under hela shoppingturen.
Innan vi åkte hem igen åkte vi en snabbis till min egen mormor och visade upp Alexander som fick betyget sötaste bebisen någonsin (som om jag inte visste det redan? Hihi!).

Och ja, mjölkmaskinerna mår mycket bättre och det har nog även en stor del i mitt välmående att göra! ;o)

påväg mot en vardag?

Idag är M's första dag tillbaka på jobbet. Därigenom är detta även min första dag ensam med lilleman. Har dock "fuskat" lite och bokat in min mor som kommer och håller oss sällskap inom kort. Känns skönt att inte vara helt ensam hela första dagen. Mjukstart tror jag bestämt att det kallas?

uppdrag: rädda mjölkmaskinerna

Jag har verkligen försökt att hålla mig så länge som möjligt men idag fick jag ge upp. Hoppas verkligen att detta hjälper nu!

79247-852
nappar och kräm, ajabaja!

dagens vimsigaste inlägg

Vid dagens promenad gick vi den långa vägen med den jobbiga backen. Solen sken från klarblå himmel och det enda som hände när jag tagit mig upp för backen var att jag flåsade en del.
Inga sammandragningar!
Konstigt.. ;o)
Känns skönt att kroppen börjar komma tillbaka igen. Även fast jag tappar lusten ibland när såret gör sig påmint vid plötsliga rörelser eller piryan, aka Alexander, plågar mig vid amningen. Allt är ju ändå påväg åt rätt håll trots allt, det kan bara bli bättre!

Det här var tänkt att bli ett inlägg fritt från barnsnack, inser att jag misslyckades.
*börjar om*

"Solen skiner och djuren p***ar i skogen.
Idag såg jag massa fina vitsippor"

Så, nu ska jag gå och amma! ;o)

Tjurar lite+ lika som bär

Nu tycker jag att det kan sluta göra ont överallt i min kropp... :o(

image84979247-850
Alexander?                                                En piraya?

Tävlingen avgjord

Så var det då det här med tävlingen. Ingen lyckades ju gissa på rätt datum som ni vet. Linda var närmast med 7/4.
Har därför gjort så att vinnaren har utsetts genom att ta den som varit mest rätt ute vad gäller de olika gissningarna så att säga.
Och vinnaren är...
*trumvirvel*
Britt!
Britt gissade visserligen på 2:a april så där var hon helt fel ute. Därefter prickade hon dock in att det var en pojke och vikt 4015 och längd 52 (rätt svar 4040 g, 53 cm) var inte alls långt borta!

Stort grattis till dig Britt, jag tar med mig en bullpåse nästa gång vi ses, ok? :o)

Alexandersnack

Morgonens amningslåtar:
Lena Ph-"det gör ont"
The pretenders-"I'll stand by you"
Tror det får bli ett stående inslag i denna blogg att rapportera amningslåtar! %o)

Busungen sov riktigt bra även inatt. Hoppas att han kan göra det till en tradition.
Låg och tittade på honom nu imorse och fascinerades av hur något så stort kan ha fått plats i min mage (han har ju inte hunnit växa så värst mycket ändå). Härligt att se att han börjar lägga på sig och bli lite mullig och go över armarna och dubbelhakan är inte långt borta den heller! :o)

bildvisning

Blogga tycker att det varit alldeles för mycket söta bebisbilder och för lite kattbilder på denna blogg på sistone. Hon har därför här ansträngt sig till det yttersta för att bräcka Alexanders söthet:

79247-845

Alexander kontrar dock starkt med en "sover-i-vagnen-i-solen"-bild:

79247-844

Mor väljer att ta ner er på jorden med en bild på sig själv njutandes i solen (och vilande av ont operationssår). Ni får gärna bortse från magen och betänka att det bara var en dryg vecka sedan den vad gigantisk.

79247-847

Grand opening (och hur mycket kan inte DET feltolkas då!?)

Idag har det varit premiärernas dag.
Premiär för att ha jeans igen efter förlossningen. Mammajeans förvisso, men ändå jeans! Tyvärr så ligger linningen på jeansen precis över operationsärret så helt skönt var det inte.
Sedan så åkte jag även och handlade själv för första gången sedan Alexander kom till världen. Oerhört skönt att åka iväg själv en stund. Passade även på att fylla på däcket (har pyspunka på ett av däcken) på bilen, något som jag inte gjort sedan v.39 och som då resulterade i grymma förvärkar. Det kändes bra mycket bättre denna gången kan jag säga! Lite ont i såret gjorde det men jag överlever.
Sedan var distriktssköterskan från bvc här för första gången också men det är väl inte så mycket att orda om. Mest en massa broschyrer och förmaningar kändes det som.

sleeping beauty

Inatt sov vår käre son som en prins. Han vaknade endast en gång vid 3 för lite nattamat och somnade därefter snällt om. Mor och far tackar ödmjukast.
För övrigt har jag märkt att det här med musik hjälper mot mer än att ta sig igenom värkar. Att nynna en trudelutt i början av amningen är inte alls så tokigt för att hindra sig själv att skrika rakt ut. Det får gärna vara lite smålöjliga låtar med några år på nacken.
Imorse blev det "mamma mia" (ondaste sidan) följt av "brev från kolonien".

Viktrapportering

Vikt 14/4: 3725 gram
Vikt idag (17/4): 3920 gram!

Bra jobbat Alexander! :o)

party party

Idag är vår lilla Alexander 1 vecka gammal.
Han valde att fira in sin "födelsedag" med att hålla igång till halv tre inatt. Sen tyckte han det var dags att vakna igen vid halv sex... Efter lite mat gick han dock med på att dra ut det hela till klockan 9.

image843
Tittut!

fråga kolon

Sover Dolly Parton på rygg eller???

Undrar varför jag kom att tänka på det...%o)
Imorgon ska vi till bvc och väga busungen, håll tummarna för att han gått upp bra i vikt!

Vårt första gräl?

Vi badade Alexander imorse.
Jag i min enfald har trott att alla bebisar gillar att bada. Jag hade fel.
Alexander tycker inte alls om att bada och är noga med att informera oss om det.
När han kommer upp ur badet blir han dock världens gosigaste.
Idag kände han dock att han var tvungen att straffa mig lite för denna oförrätt och valde att kissa på mig och en av de få tröjor som jag kan använda i väntan på tid att införskaffa amnings-bh.
Jag bad om ursäkt till honom genom att låta honom amma en stund till och han godtog min ursäkt.
Så nu är vi vänner igen! :o)

Sista sticket på ett tag?

Eftersom jag genomgått ett kejsarsnitt och det klassas som en ganska stor operation ändå så har jag fått tagit blodförtunnande sprutor i form av fragmin, i förebyggande syfte så att säga. Eftersom jag inte varit inlagd under hela tiden dessa skall tas har jag fått ta dom själv. Något som är väldigt stort i min världsbild då jag är rätt så stickrädd och inte alls vill sticka mig själv. Först funderade jag på att be en arbetskamrat hjälpa mig med sprutorna men så tänkte jag: "herregud, med den förlossning jag gått i genom ska jag väl kunna ge mig själv en liten spruta i benet!?!?". Och sen stack jag.
What doesn't kill you makes you stronger! :o)

79247-841

Ja, alltså, jag tog sista sprutan idag.. :o)

den långa vägen till att träffa Alexander

Innan jag börjar berätta vill jag klargöra några saker. Jag skriver ner det här till stor del för mig själv och väljer därför att inte censurera så värst mycket. Ni kanske tycker att jag lämnar ut för mycket men herregud, känns som om jag berättar om detta med vilt främmande människor på gatan. Då kan jag väl berätta för er? För det andra; jag vet att det finns blivande mammor bland mina läsare. Det är ingen lättsam historia men tänk på att det är olika för alla. Jag lyckades få något av de jobbigaste förlossningarna man kan få. I alla fall i mitt tycke. Jag är oerhört lycklig att allt trots allt slutade bra. Både Alexander och jag mår ju bra nu och det är huvudsaken.

Here we go:

Kl. 05 på onsdag morgon, 9/4, vaknade jag med värkar. Det kändes ungefär som de vanliga förvärkarna och fäste därför inte så mycket uppmärksamhet på det hela. Gick upp på toaletten och upptäckte att jag blödde lite. Blev hoppfull.

Kl. 06 ringde M's väckarklocka, han skulle duscha på morgonen. Pratade med honom om värkarna och sa att det nog var bra om han duschade nu och att jag trodde något var på gång. Han var skeptisk. Jag valde i alla fall att sätta på TENS-apparaten, det kändes skönt. Jag ringde till förlossningen och rådfrågade om M skulle stanna hemma från jobbet. De var på min linje och trodde nog att det hela var på gång. Fick rekommendationen om att ta det lugnt och att det var långt kvar innan jag behövde komma in.

Kl.07 var värkarna väldigt starka och kom med 2-3 minuters mellanrum. Dags att åka in! Härligt att det går fort tänkte jag och såg fram emot en kort förlossning (jo hoppla?).

Kl. 08 skrevs vi in. Barnmorskan tog en CTG-kurva, allt såg bra ut. Hon rekommenderade mig att ta en dusch. Det lät skönt tyckte jag. Ställde mig upp och skulle bara ta nästa värk innan jag klädde av mig för att kliva in i duschen.

Då gick vattnet.

I mina egna privata kläder. Nice.

Vattnet var inte klart som det ska vara och därför blev min dusch inställd och jag fick komma in på förlossningsrummet. De ville även ha bättre koll på bebisen pga detta och fick därför en skalpelektrod. Min TENS-apparat störde avläsningen för skalpelektroden så tyvärr fick jag inte ha den längre. Synd.

Vid det här laget var värkarna väldigt starka och kom väldigt tätt. Det hela gick framåt med bra fart och jag öppnade mig allt eftersom tiden gick. Smärtan var oerhört jobbig men eftersom det gick framåt kunde jag motivera mig. Har tyvärr inget som helst tidsbegrepp här. M var med mig och peppade mig genom varje värk genom att titta på CTG-kurvan och berätta när värken började släppa. Jag andades lustgas bäst jag kunde. Upplevde inte så värst bra hjälp av lustgasen, men den gav mig något att göra under värken och hjälpte mig andas med lugna tag. Jag prövade alla möjliga ställningar men allt var bara ont, ont, ont. Det var också väldigt jobbigt att värkarna kom så tätt att jag inte hann vila mellan.

När jag öppnat mig ca 6 cm började jag få krystvärkar. Krystvärkar som jag alltså inte fick krysta i. Oerhört jobbigt. Försökte flämta, försökte andas lugnt, inget hjälpte. Allt jag ville var att krysta!

Vi närmar oss nu 15-16-tiden och det är skiftbyte. En ny barnmorska. Hon undersöker mig på nytt och jag har inte öppnat mig något mer sedan förra kollen för en timme sedan. Fortsatt 7 cm och krystvärkar. Jag känner hur jag håller på att tappa sansen av smärtan och kan inte längre motivera mig då förloppet inte går framåt.

Jag väljer att be om en epidural.

Jag som varit så negativ till detta! Jag som är så stickrädd och aldrig skulle kunna tänka mig att låta någon sticka mig i ryggen! Jag som trodde att jag skulle föda barn lätt som en plätt?

Narkosläkaren kommer och lägger bedövningen, han lyckas på första sticket och det känns inte alls så hemskt som jag tänkt mig.

Låt mig klargöra en sak: Epidural är guds gåva till kvinnorna! Gud vilken lättnad! Jag kunde fortfarande känna mina värkar och andas lustgas för att ta mig igenom dom. Men jag känner igen mig själv. Jag kan börja prata med M igen. Jag kan vila mellan värkarna och börja uppleva min förlossning. Inte bara genomlida den. Vi slår på radion och jag diggar med i musiken när värkarna kommer. Är det en riktigt bra låt behöver jag knappt lustgasen genom värken. M passar på att ta lite kort.

79247-835

Barnmorskan kommer in och kallar vårt rum för disco-rummet. Förlossningen skrider framåt fast i lite långsammare takt. Det gör mig inte så mycket eftersom jag känner att jag klarar av det nu. Här någonstans är det återigen skiftbyte och vi går in på vår tredje barnmorska. Så småningom har jag öppnat mig hela vägen till 10 cm. Barnmorskan börjar fråga efter om jag kännt krystvärkar. Jag minns tillbaka med fasa på de jag haft tidigare under dagen och kan inte påstå att någon sådan känsla finns. Vi avvaktar en stund till.

Kvällen närmar sig. Skulle tippa på att vi börjar vänta på krystvärkar vid 20-tiden eller något liknande. Till slut tycker barnmorskan att vi inte kan avvakta mer, bebisen börjar bli lite ansträngd.

Jag får värkstimulerande dropp. Till en början märker jag inte så mycket av det men de ökar det successivt och nu börjar värkarna bli svåra att ta sig igenom igen. Musiken hjälper mig inte längre. Jag känner viss krystkänsla och får prova. Ingenting händer. De höjer droppet ytterliggare och vi försöker igen. Ingenting. De tar bort min älskade epidural men det enda det resulterar i är mer smärta. Läkaren tillkallas. Hon säger att vi ska prova med sugklocka tre gånger och går inte det blir det kejsarsnitt. Jag blir oerhört rädd. Tror inte jag insett att det var så allvarligt.

Jag ber om att få vara sövd om det blir snitt. De tycker jag ska ta ryggbedövning. Jag väljer att inte diskutera utan hoppas att klockan ska göra susen.

De försöker med klockan 1, 2, 3 gånger. Jag tar i för allt vad jag bara kan och M är med och peppar mig samt ser till att jag inte glömmer att andas. Så säger läkaren:

-Det här går inte, vi får ta snitt. Bebisen mår för dåligt.

Nu går allt mycket fort. Jag får bricanyl för att avbryta värkarbetet. De sätter kateter på mig på en grisblink och rusar med mig ner mot operation. M hänger med så gott han kan. Halvvägs ute frågar barnmorskan M om han kommit ihåg kameran. M vänder sig för att hämta den men hon hindrar honom och ropar istället till de som är kvar att komma med kameran.

När vi kommer in på operationssalen brister det slutligen för mig. Jag får panik och blir otroligt rädd för hur det ska kännas när de skär i mig medan jag är vaken. M sitter hos mig och försöker lugna mig men jag hör hur även han är riktigt rädd. Så kommer narkosläkaren och ska lägga bedövningen. De vill att jag ska ligga hopkurad och skuta rygg. Det är inte lätt som höggravid ska jag säga er! Dessutom har bricanylen slutat verka och jag har riktigt grymma krystvärkar. Skapligt lätt att ligga still och skjuta rygg då. Knappast! Den här läkaren är dessutom inte lika bra på att sticka (jag är inte lika bra på att ligga still och skjuta rygg?) och måste sticka om flera gånger. Slutligen tar äntligen bedövningen och min kropp domnar bort. Jag ligger och skakar på båren av rädsla, chock och bricanyl.

Så börjar de operationen. Jag känner hur det gungar i magen. Det är det enda jag känner! Jag börjar slappna av och låta dem göra sitt jobb. Då kommer tankarna på bebisen. Innan dess har jag varit så pass uppe i min egen panik att jag inte ens tänkt på honom!

Så plötsligt hör jag ett barnskrik. Mitt barns skrik! De tar honom till ett annat rum för att kolla honom. Frågar M om han vill följa med men han väljer att stanna hos mig. Något jag är väldigt tacksam för. Funderar på att fråga vad det är för kön men väljer att vänta. Så kommer de med honom och lägger honom uppe hos mig och han är världens finaste. M och jag konstaterar förvånat att det är en kille! Vi som varit så säkra på att det var en tjej! Kl.00.20 kom vår älskade Alexander Erik till världen. Trots all smärta och all panik så är det värt det. Skulle vi få barn igen hoppas jag dock på en enklare förlossning och att slippa snitt!

79247-838


bara så ni vet

Han är blondin vår lilla kille, med en rejäl kalufs!  :o)
Nu ska jag skriva ner min förlossningsberättelse, återkommer!

79247-834

efter 4 dagar som mamma

Återigen, tack för alla fina kommentarer.
Vi har haft lite bakslag på vägen därav dåligt med uppdateringar. Lillkillen gick inte upp i vikt som han skulle så det blev ytterliggare några dagar på BB för amnings-"bootcamp". Det är svårt att vara nybliven mor!
Idag har vi i alla fall fått komma hem igen och jag längtar tills vi börjar få lite rutiner så jag kan hinna berätta om min förlossning, för det hinner hända en hel del på 19 timmar!!! %o)
M är en helt underbar far, som klippt och skuren för rollen. Han tar hand om Alexander på ett helt underbart sätt och med ett sällan skådat tålamod. Mitt i allt detta har han även tid att ta hand om mig och se till att jag orkar.
Jag avslutar väl som föregående inlägg med en bild på guldklimpen (i den på tok för stora overallen han fått av mormor och morfar):

image833

Alexander 080410

Ojojoj... Vilken resa!!!
Önskar att jag hade ork och möjlighet att berätta allt redan nu men ni får ge er till tåls en stund!
Färskt kejsarsnitt+en livmoder som drar ihop sig+en lindrig förstoppning= inte så kaxig Spiro.
Men otroligt LYCKLIG!!!
Tack för alla superfina kommentarer, blir varm i hela kroppen och tårögd! :o)
En bild på godbiten ska ni i alla fall få se, han är sin far upp i dagen. Det var otroligt svårt att välja EN bild då min bebis självklart är det vackraste som finns på denna jord. Tar en av bilderna med motörhead-mössan som mötte stor uppskattning på BB:

79247-832

Justja. 4040 gram och 53 cm lång. 50 kläderna sitter som en smäck och är väl för småa om en vecka eller så... %o)

Alexander!

Testar att blogga från mobilen. Alexander är äntligen här! Det tog 19 timmar och avslutades med kejsarsnitt. Berättar mer när vi kommit hem!

Sista besöket hos barnmorskan? *håller tummarna*

Jorå, bebisen har det så bra så i min mage. Kanske lite för bra?
Jag har varit lite orolig för havandeskapsförgiftning de senaste dagarna men både urin och blodtryck var ovanligt bra. Så jag mår tydligen också bra... %o)
Nåja, barnmorskan skulle iaf skicka iväg en remiss för utredning av "överburenhet" och de skulle då höra av sig i början på nästa vecka. Är jag fortfarande gravid då så kommer jag få göra ett ultraljud och lite annat grejsimoj och troligtvis blir det igångsättning efter det. Jag ser ljuset i tunneln!
Hoppas dock slippa igångsättning, dels för att det ska göra mer ont och dels för att det är mer risker. Att behöva ha CTG hela tiden verkar inte heller vara någon höjdare.
Så kom igen nu bebben, du har en vecka på dig!
*hejar*
"Go bebben, go bebben, gogo go bebben!"

matdrömmar

Igår åt M och jag grillad kyckling och potatissallad till middag (orkar inte laga mat eller planera för mat då jag aldrig vet när det kan vara dags att åka in till förlossningen). Det blev lite över av maten som M plockade ihop till mig och sa att jag kunde käka till lunch. Fine.
Imorse stog jag och gjorde iordning min frukost. Äter rejäla frukostar nuförtiden i jämförelse med vad jag käkar i ogravidt (skriver man så?) tillstånd. Fil och branflakes osså massa russin på (perfekt för att hålla igång tröga gravid magar <--- tips!), en smörgås och te. Medan jag häller upp teet börjar jag tänka på kycklingen. Kommer på att jag har limpa i frysen och att limpmacka med potatissallad och kyckling på är mums. Känner hur det vattnas i munnen och hur jag börjar längta till lunchen.
Hallå??? Jag har inte ens ätit frukost och jag börjar redan se fram emot lunchen??? Min kropp kanske laddar för en förlossning?
Nä, så kan det inte vara...

Förövrigt fick jag min deklaration idag, trevlig läsning. :o)

Busunge

Ibland funderar jag på att strunta i att uppdatera. Bara för att skrämma er läsare lite att tro att jag är på förlossningen.
Men så kommer jag på att det kommer bli så tråkigt att svara på kommentarerna sedan.
Så jag låter bli.
I eftermiddag ska jag iväg till barnmorskan igen, får se om hon har något uppiggande att komma med.

Möte med medmänniska

M och jag passade på att ta en mumsig fika bestående av räkmacka och cola när vi var på stora köpcentrat. Tjejen i kassan tittade på mig och frågade:
-Är det långt kvar eller?
-Nä, det är 7 dagar sent, svarade jag lite uppgivet.
Då såg hon först lite fundersam ut sen så böjde hon sig fram och klappade mig lätt på magen:
-Nu får du allt ta och komma ut bebisen! Så, nu har jag ordnat det!
Jag tittade undrande på henne varvid hon förklarade att hon hade träffat flera som gått över tiden och varje gång hon klappat dem på magen så hade bebisen kommit ut inom ett dygn.
Den irritation som jag först kännt över att en vilt främmande människa klappat mig på magen var som bortblåst och jag blev nästan rörd över hennes omtänksamhet.
-Ja, då får vi verkligen hoppas att det blir så den här gången också!
-Ja precis, det är inte kul att gå och vänta i ovisshet, svarade hon.
Varm i kroppen gick jag och satte mig och njöt av räkmackan och kände mig lite mer hoppfull.

I väntan på värkar

Om man inte är upptagen med att föda barn kan man med fördel åka ut till det stora köpcentrumet och gå omkring någon timme eller två. Då slipper man vara ute i det hemska vädret men får ändå röra på sig. Har man tur får man även med sig en amningstopp hem.

79247-830

here comes another

Äh, vi kör en lista till så ni slipper höra mitt gnällande om förvärkar.

Jag är: j*vligt gravid.
Jag är inte: speciellt smal.
Jag tycker om: kissarna bus.
Jag tycker inte om: När kissarna bus kräks på mattan.
Jag vill ha: riktiga värkar
Jag vill inte ha: förbannade j*vla förvärkar.
Jag har: plockat ur diskmaskinen.
Jag har inte: ätit frukost ännu.
Jag vet: att alla bebisar kommer ut så småningom
Jag vet inte: om ni kom undan gnället som det var tänkt! %o)

äntligen ny lista!

Nä, nu får det vara nog med bebissnack för ikväll. Jag slänger in en lista istället. Hittad hos
Linda K

Hur länge har du bloggat?
Sen maj 2006. (Snart två år!)
02. Hur såg din bild av bloggar/bloggare ut innan du själv började blogga?
Tyckte redan från början att det var väldigt underhållande, precis som nu!
03. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Hm, kommer inte ihåg riktigt. Men Linda K är väl en av de första jag började följa med förtjusning som fortfarande existerar.
04. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Inget speciellt. Tycker jag hållit en liknande nivå. I början var det väl lite mer om vem jag är och intressen och sådant.
05. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Tok-många. Sist jag räknade var det 35 stycken...Skulle aldrig fungera utan RSS. Har planer på att lägga ut en lista på alla som jag följer men inte kommit längre än så..Skamligt.
06. Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar (t ex teknikbloggar, modebloggar, politiska bloggar)?
De flesta är dagboksbloggar.
07. Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om.
*kollar RSS-listan* Tror det får bli Minnas blogg. Vi verkar tycka olika om det mesta men hon är grymt rolig och hennes illustrationer är för det mesta klockrena.
08. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om.
FruSandra är sjuksköterska precis som jag och vi verkar ha en liknande syn på yrket. Dessutom är även hon blivande mor! :o)
09. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
De tycker att det är ett praktiskt sätt att hålla koll på vad som sker i mitt liv. :o)
10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Det tror jag nog. Har inte hört någon säga något annat.
11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Det tycker jag nog. Vill man promt ta reda på vem/var jag är så är det ju inte så svårt men inte helt uppenbart. Sedan är jag noga med att inte berätta för mycket om M och hans privatliv då han sagt ifrån, det känns viktigt att respektera.
12. Nämn några saker som du aldrig bloggar om, och varför.
Privata grejer inom familj och vänskapskretsen som kan vara känsligt. Dessutom är jag noga att tänka på sekretessen när jag skriver om jobbet.
13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Hm, samvetsfråga. Lätt att säga att jag bara gör det för min egen skull men ska ju inte sticka under stol med att det är grymt roligt att få kommentarer!
14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Beror ju alldeles på hur privat och sanningsenlig den personen väljer att vara. Men jag tror inte att det är omöjligt.
15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Näe, faktiskt inte.
16. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Om man inte förstår att vem som helst kan läsa det som skrivs och utnyttja det kan man kanske hamna i lite trubbel.
17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar?
Min blogg är inte direkt så poppis för att jag ska behöva riskera sådana saker. Tror aldrig jag fått höra något negativt överhuvudtaget faktiskt!
18. Har du själv skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Nej.
19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Ibland kan jag känna lite tvång över att det är dags att uppdatera och bli stressad över att jag inte kommer på något att skriva.
20. Tror du att du fortfarande bloggar om två år? I sådana fall: Tror du att ditt bloggande har förändrats då?
Jag hoppas det, tycker det är kul att gå tillbaka i min blogg och läsa. Beror nog en hel del på hur mammalivet blir.
21. Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
En ersättning till den pappersdagbok som jag saknat.
22. Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
En hel massa skoj läsande och spännande människor!


vad är väl en bebis i famnen?

Jahapps, snart har då även denna helg kommit och gått utan att någon bebis har levererats. I tävlingen är det bara Linda som står pall fortfarande och hon har satsat på morgondagens datum. Kanske bebben bara vill se till att jag ska slippa dela ut något pris? %o)

Förövrigt erbjöd sig min kära mor att langa lite oxytocin till mig då de hade det uppe i lagården att ge till korna. Jag valde dock att avstå, får se om jag kommer att ångra det!

det bidde en tummetott

Nu struntar jag i att föda barn och åker ut till föräldrarna för lite ompyssling istället!

vitlökssmoothie?

Tacos till middag idag.
Om bebben kommer ut inatt får den vitlöksmjölk som första mål.
Så går det när man drar ut på tiden!

konversation

Hm, lördag idag.
Vore inte det en bra dag att bli förälder på?
Vad säger du om det bebben? En spark betyder ja, två betyder nej.
Nähä, du tycker du har det bra där du är...

ljuspunkter

I slutet av dagens promenad hittade M årets första tussilago, härligt!

79247-829

Snart (?) slut på sötebrödsdagarna

Dagens lunch bestod i 5 kanelbullar.
Jag känner mig lite som
Janne aka kanelbullemannen.

H*n kanske bara är blyg?

Gårdagens "sätta-igång-värkarna"-försök:
  • plockade i och ur diskmaskinen samt torkade diskbänken skinande ren
  • gjorde rent fläktfiltret
  • körde en maskin tvätt och hängde upp denna
  • bäddade rent i sängen och hängde även ut sängkläderna på vädring
  • bakade en kladdkaka
  • torkade upp kattspya (nja, den gjorde jag nog mest för att det var nödvändigt...)
Resultat: En aning tätare förvärkar och ryggont samt en frustrerad blivande mor.

Dagens plan:
  • promenad med M. Den långa turen med de jobbiga backarna
  • besök på matvaruaffär tillsammans med alla andra "handla-inför-helgen"-shopparna
Håll tummarna för att detta ger bättre resultat! :o)

kvällskonstaterande

Förvärkar är djävulens påfund alt. till för att driva blivande mödrar till vansinne.

yrt

Min syster upplyste mig igår om att kent ska spela på storsjöyran iår. Missade ju kent när det var i stan i mars. Eller, jag hoppade över det för att jag kände mig för gravid.
Gick in på yrans hemsida och kollade vilka fler som skulle spela. Jösses vilken uppställning!!! De senaste åren har jag tyckt att det varit lite si och så med artisterna på yran men iår har de verkligen lyckats!
Nu är ju bara frågan: Hur går ekvationen storsjöyran+4 månaders bebbe ihop egentligen? Time will tell!
Oavsett måste jag iaf se till att lägga till peltor kids hörselskydd på önskelistan precis som smarta Daniel påpekade! :o)

BF +3

Eftersom torsdagar är min "visa-magbild"-dag så får det väl bli en (sista?) sådan idag också!
Jag kör med min arga blick idag som jag ärvt från min mor, den skrämde slag på mig och min syster när vi var små (hon behövde aldrig skrika åt oss, hon använde bara blicken) och förhoppningsvis lyckas jag med samma sak på min bebbe (bebben tänker: "shit, nu är hon pissed, bäst att komma ut och be om ursäkt för att jag är sen").

79247-828

Egentligen är det inte så jättesynd om mig. Mår bättre än vad jag gjort på bra många veckor. Nästäppan har blivit mycket lindrigare och jag sover riktigt bra på nätterna. Händerna är fortfarande svullna men gör inte alls lika ont sedan jag fick ortosen och handsken.
Mest handlar det ju om att jag är otålig att få träffa den där busungen i min mage.

R.I.P. Kiza

Min gamla katt hemma hos föräldrarna fick sluta sina kattdagar igår. Hela 18 år blev hon! Världens snällaste katt som spann så fort man tog i henne. Jag hoppas att hon ska ta ett snack med dom där uppe åt mig angående försenad bebisleverans.

image826

Kom att tänka på en sak

Rolig historia berättad av en arbetskamrat som har en kompis som är barnmorska (Alltså ytterst troligt att historien är en modern myt men whatever, jag tycker den är skitkul).

Gravid kvinna kommer in till förlossningen. Förstföderska och rejält nervös.
Barnmorskan frågar:
-Har slemproppen gått?
Kvinnan svarar lite stirrigt:
-Va, nänä, han är bara och parkerar bilen!

nemas problemas

Jupp jupp, som väntat så var allt bra hos barnmorskan. Blodtrycket låg lite i överkant med det har det gjort en stor del av graviditeten och jag har ingen proteinuri så det är ok.

Barnmorskan tror inte att det ska dröja så värst länge till, hoppas hon får rätt! Allt är klart och redo, nu fattas bara värkar för att förlossningen ska vara ett faktum!

tack!

Vad kul att så många har börjat kommentera! Era kommentarer piggar verkligen upp så tack så mycket! Kul även att lite nya namn börjar poppa upp bland kommentarerna. Har ju sett att jag fått fler läsare på statistiken men inte vetat vilka ni är.

Om några timmar ska jag iväg till barnmorskan för kontroll av övermogen bebis. Känner mig som vanligt så det är säkerligen bara fint med den.

önskelista

En liten fågel viskade i mitt öra att röster har höjts över att M och jag köpt så mycket grejer innan bebisen anlänt att de inte får någon chans att handla till oss. Så kan vi ju inte ha det! Självklart måste de som vill få köpa till oss och bebben! Därför är jag så snäll att jag presenterar en liten önskelista som är upp till var och en att följa eller totalt ignorera.

  • Babysitter. Gärna lik den nedan som kommer från babyproffsen. Vi vill inte ha en med massa nallar eller så på.
  • Babygym. Helst ett sådant som har en filt "med i setet". Kolla den nedan som kommer från IKEA. Tycker den är riktigt fin och till ett överkomligt pris. Även sett ett fint babygym med "tummen" men det var tokdyrt. Våran bebbe behöver inte tokdyra grejer!
  • Kläder har vi faktiskt köpt ytterst begränsat av så det kommer nog att behövas mer.
  • Sängkläder har vi bara ett set av, kan nog tänkas behövas fler.

79247-82579247-824

Vi har redan införskaffat:
  • elektronisk barnvakt
  • bärsele
  • barnvagn (skötväska ingick)
  • bilbarnsstol
  • spjälsäng
Sen har jag hört från säkra källor att vi kommer få en bärsjal. :o)
Hoppas detta kunde reda ut saker litegranna och att det inte bara blev en massa matriellt tjat för det är inte meningen. Allt jag bryr mig om är att bebisen anländer frisk och kry! Alla är välkomna hit och titta så fort allt lugnat ner sig och då behöver man inte alls ha med sig presenter, sådetså! :o)

Inget aprilskämt

Redan när jag fick BF 31/3 efter ultraljudet så har diskussionerna/gissningarna varit igång om det skulle bli ett aprilskämt. Nu är klockan 22.00 och jag har endast lite av de vanliga förvärkarna så jag kan nog säga med ganska stor säkerhet att vi klarat oss undan aprilskämtet. :o)
M hävdar dock att bebisen sagt till honom att leverans sker imorgon. Hoppas han hörde rätt. 080402 vore ju ett rätt coolt födelsedatum ( 8/2=4 4/2=2, jag gillar jämna nummer och sådan symmetri...Eh, ja hoppas ni förstår vad jag menar).

någon som har lite Oxytocin att låna ut?

Linda K fick sin söta lilla Tilde för några dagar sedan och jag är så avundsjuk så jag nästan spricker. Lite tabu är det allt att vara avundsjuk på andras bebbar men det skiter jag i. Jag har gått 1 dag över tiden, då får man vara grinig och säga dumma saker. Sådetså!

Nu åker M och jag iväg till IKEA och försöker knata igång förlossningen! :o)

UPDATE: Hemma igen, utan någon förlossning i sikte. Det var dock mysigt att komma ut en sväng i det vacka vädret. Sen kollade vi lite på ny bil också (trångt med barnvagnen i nuvarande), mys-pys! :o)

Ingen bebis ännu...

Tyvärr.
Anledningen till att jag inte bloggat på några dagar är INTE ett besök på förlossningen eller bebisleverans.
Det beror inte heller på att jag inte haft något att skriva, för nog har det hänt en del de senaste dagarna.

Anledningen att jag inte bloggat är att jag inte kunnat eftersom blogg.se skulle byta bloggplattform. Från början skulle det ta 6 timmar. Det tog tre dygn och dom lyckades inte ens göra flytten! DÅLIGT blogg.se! Har ju redan tidigare pratat om att
flytta och den tanken förstärktes rejält efter detta...

Nåja, för övrigt:
Magen och bebisen däri är kvar. Förvärkarna kommer och går. Jag försöker sysselsätta mig så gott det går för att inte bli galen av väntan, ibland känns det som om det inte kommer att komma någon bebis. Den sket i det liksom. M och jag har även kommit fram till att det som enligt böcker och så ska tolkas som hickningar från bebisen troligtvis är fnissningar från vår bebis:
"Hihi, nu tror dom att jag tänker komma ut igen. Det kan dom ju bara glömma!"