erkännande

Jag har en liten.. Hmm, fascination kanske man kan kalla det?
M brukar stolt framställa det som: "Min tjejs favoritfilm är terminator!" Han är ganska nöjd att det inte är "den engelske patienten" eller nåt. Mitt intresse har lett till att jag samlat på mig en del.
Först och främst:

79247-29

Alla filmerna. 1an och 2an har jag både på vhs och dvd. 1ans dvd har jag två exemplar av... Missförstånd mellan mig och M. Så om någon är intresserad är den till salu. Min juvel är T:2 dvdn; ultimate edition. Där finns en grymt bra director's cut som förklarar en del man inte förstått tidigare. Rekommenderas varmt! Sen har jag även soundtracker till T:3, men det var kanske inte så mycket att ha. Har dock terminatorlåten som ringsignal på telefonen. :o)

79247-31

Denna fina affisch pryder toaväggen (och döljer en gul fläck..) här hemma. Fick den av mina fina vänner i Kalmar. När jag bodde i Kalmar fick den länge gömma sig på garderobsväggen (därav hacket i affischen) men nu får den glänsa dagligen! :o)

79247-30

Kul japansk affisch som införskaffats på
tradera. Brevid sitter en med starwars på, Ms favorit. Har planer på att rama in båda men har inte kommit längre än så...

79247-28

På TVn fajtas dessa två som jag fått av M. Synd bara att T-X ser lite kissnödig ut.. :o) Hon ser dock ut att vinna ändå.

79247-27

Ovanpå datorn, mittemmelan två gulliga träfigurer (!) har jag då en av slutscenerna i terminator 2. Även denna en present från M.
Sådär, nu har jag erkänt hela min fascination!


mors dag

Igår var vi då ut och firade min lilla mor. Av mig och storasyster fick hon denna söta lilla tårtspade:
79247-23
Sen var det då morsdagsmiddagen. Förrätten ordnade mamma själv. Avokado med crabfishröra, jum jum.

79247-25

Huvudrätten var det många kockar på. Jag skötte potatisen, pappa kött och sås och lillasyrran salladen. Oxfilé med klyftpotatis och gräddsås:

79247-24

Sen kom då min lilla utmaning. Vet att mamma gillar en tårta som heter bananza. Mycket smarrig tårta. Konstigt nog så verkar det stört omöjligt att hitta ett recept på denna tårta! Om någon hittar så får ni gärna visa mig! Modig som jag är så försökte jag själv iaf. Efter mycket grejande och en del svordomar så tror jag ändå att den blev rätt ok:

79247-26





myskväll

Mm, blev en lyckad utekväll igår.
Först mumsig mat på Athena. Souvlaki till mig och grekisak tallrik till M. Hade även sådan tur att vi var sista paret som fick komma in och käka. Sen blev kocken sjuk! Lite mysko. Verkar dock inte som om han nös i maten eller nåt för vi mår båda bra idag! Blev dock lite väl tomt där med tanke på att inga nya gäster släpptes in. Så vi drog iväg till Dublin (nä, inte staden, puben!) istället. Mumsade i oss lite go'-öl där och spelade bort pengar i blackpack. Cropieren var lite mysko dock. Både M och jag hade 20. Så säger han: "Jamen nu får jag 10 och 7 så får jag 21." Tror ni inte att han drog upp det också? Dåliga förlorare som vi är så drog vi vidare till bishops arms. Varsin go'-öl där och sen var kvällen komplett. Vandrade ner till busstationen och lyckades precis hinna med bussen hem.
perfekt eller vaddå?

Idag bär det iväg till kära mor för firning. Ska lägga ut bildbevis senare.

shopping

M och jag åkte på marknad idag. Måste vara norrlands minsta. Utspelar sig på en parkeringsplats som kanske är som 1/4 fotbollsplan.. :o)
Men vi lyckades få med oss lite saker hem iaf. Dessutom bor farmor och farfar alldeles intill så det blev en liten fika där också.
79247-22

  • Oreganoplanta
  • "tabasco-planta" (blir som chilifrukter)
  • Bakad potatis-set
  • Mumsig fetaost (blev en grönmögelost också men den har vi redan smakat på så den fick inte vara med)
  • Marknadsgodis såklart!
  • Fläkten fick vi helt gratis! M kände sig dock då lite driven att även köpa ett drag på samma ställe. Draget kostade dock bara 25:-, så ok då!
Ikväll blir det greksik mat på stan, håller tummarna för fint väder. :o)


Hmm...

Har sett några underliga ledtrådar här hemma..
En hel drös med öl i hallen:
79247-18

Mjölk i kylen, som inte surnat!

79247-19

Och en Timrå-keps på hatthyllan...
79247-20

Det måste ju innebära....

Jepp, M är hemma igen! För gott denna gången! :oD


väntan

Ikväll/inatt kommer M hem! :oD Tur att jag jobbar kvällen ikväll så att dagen går fort!
Har faktiskt t om dammsugit idag. Inte ofta jag gör det, hör till M's arbetslista. Jag sköter "plockandet" och dammtorkningen. :o)

massakern

Tillåt mig presentera de två yngsta medlemmarna i familjen. Chatta (tv) och Mejla (th). 79247-17

Deras namn kommer av att M och jag träffades på internet. Braiga namn om jag får säga det själv. För det mesta kommer vi alldeles ypperligt överens. Idag inträffade dock ett litet missöde..
Får väl börja med att varna känsliga läsare...;o)
Satt vid datorn och grejade. Mejla kommer till mig och vill gosa. Hon hoppar upp i famnen och ligger där och har det gott. Dock har hon missberäknat förhållandet mellan sin balans och mina halkiga byxor. Plötsligt halkar hon till och är påväg att ramla ner. Vad gör hon? Jo, alla klor ut! Och jag menar ALLA! Mejla och jag skriker ikapp, hon försöker klamra sig fast, jag försöker att undvika att se ut som om jag rullat mig i en taggbuske. Slutligen får jag loss henne och hon springer iväg och gömmer sig.
Här är då några av krigsskadorna:
79247-15
79247-16

Blödande juver, vad är det mot min sargade fot mamma? ;o)

Hur skadan kunde hamna på foten? Sitter alltid i skräddarställning när jag sitter dit datorn, för långt till golvet...

Vadå algebra?

Ett litet räkneexempel:


      
                  

Full tallrik med körsbär från mormor
+
En timmes Grey´s anatomy
=
Tom tallrik!


Ha, mitt räkneexempel ser ut som ett hjärta! :o)

krampaktigt

Varför får jag alltid kramp i ansiktsmusklerna när jag besöker min mormor?
Exempel:
-Jorå, jag trivs bra på jobbet! *brett leende*
-Mm, katterna måt fint *ler*
-M kommer hem på torsdag *nöjt leende*

Undrar om mina bloggande kusiner
Daniel och Karin upplever samma fenomen?

Nu börjar "Greys anatomy", det får inte missas!

sammanfattning

Shit, fick rejäl abstinens där ett tag när bloggen inte fungerade. Hooked already?

Var dock så smart att jag skrev upp det jag skulle lägga in i bloggen, hehe.

Till att börja med:
Världens coolaste version av  Johnnyy Cash's "I walk the line". Sjungs av en kille som är med i american idol, men det får ni bortse ifrån. Bortse även från den riktigt töntiga amerikanska reklamen som man måste se innan klippet startar. Varsågod och njut:
http://www.americanidol.com/videos/?vid=320

Dagens I-lands problem:
Tvättade idag. Ska lägga över tvätten i torktumlaren när jag upptäcker att den är trasig, IGEN!!! Blir så trött att inte den som upptäcker felet felanmäler det! Har gjort det några gånger själv men får det fan vara någon annans tur! Jag ska minsann härda ut den här gången. Eller ska jag kanske sätta upp en sur lapp? Är ju alltid en hit i tvättstugan har jag hört. ;o) Får väl göra som Jonas Gardell gör och svara på mina egna sura lappar...

Slutligen: Vardagsmat kan ju se riktigt gott ut ibland!
79247-10

Imorgon blir det dock mormors kokkonster, till förtret till m & p! :o)

glädjeämnen

Såg/hörde något bedårande idag när jag cyklade hem från jobbet. Två barn, ca 5-6 år står och pratar, en pojke och en flicka. Pojken öppnar dörren in till soprummet och säger stolt till flickan:
-Känn vad det luktar illa här!
Varpå flickan skyndar sig fram för att lukta.
Hihi, dom är för bedårande de små liven!

Patientens svar idag på jobbet när jag frågade om hon ville ha hjälp att tvätta sig nertill:
-Näpp, inte idag! Hon ville inte tvätta sig idag sa hon!


Därefter skrattade patienten och jag gott tillsammans. Det är sådana tillfällen jag trivs som bäst med mitt jobb..:o)

pekpinne

79247-9

Jag har numera ett
ansiktsskydd på min nyckelknippa. Något jag tycker alla som blivit utbildade i HLR borde ha.
Lägg även märke till kissen som jag fått av min älskling. Det är inte bara söt utan fungerar även alldeles utmärkt som knogjärn i ett trängt läge. (Nä, jag har inte provat den. Men den känns som om man skulle kunna använda den till det, faktiskt!!)

Sony Ericsson z530i

Sony Ericsson 530i

Ja tack! Den vill jag ha! Finns inte på lager i stan.. :o( Verkar dock vara billigare på nätet så nu väntar jag bara på lönen! :o)

nervkittlande match

Hur kan det komma sig att Spiros intag av chokladbollar/arraksbollar förhåller sig proptionerligt till hur mycket det är att göra på jobbet?
Igår blev det mååånga bollar. Det kanske blir lite mer att göra idag så intaget blir lite mindre. Känns annars som om jag motarbetar mig själv:
Cyklar till jobbet; "yes! Spiro vs (hehe, nu skrev jag det mamma!) magen 1-0!"
På jobbet: "Oj, en student har köpt MASSA fika till oss. Jamen då är man väl ouppfostrad om man inte tar en? Och en till kanske..?" Magen sjunger "nanananana!!!" 1-1
Cyklar hem från jobbet, växlar upp cykeln så det blir jobbigt att cykla även hemåt (neförsbacke). Spiro gör en ful grimas mot magen "den var du inte beredd på!" 2-1
Kommer hem. "Nämen det är ju melodifestival!.....(en timme går)...Är dom aldrig klar med den förbannade röstningen?? Nämen titta, chilinötter, nu gick röstningen mycket snabbare" 2-2

Matchen Spiro vs (haha, en gång till, var ju bara tvungen!) magen får anses oavgjord då jag sedan gick och la mig...

Mitt vilda liv som gräsänkling

Vad gör man då när ens liv är en lagom öken? Jo man åker ut till paranteserna (mamma o pappa), går ut med hundarna, fryser h-cken av sig för värmen är avstängd och tillagar en mumsig gulashsoppa. Därefter avslutas kvällen framför TVn med föräldrar som snarkar ikapp.

Bara 5 dagar kvar tills M kommer hem nu. :oD

Hihi

Nä, jag är nog inte något jättestort fan av Carola. Tycker denna lilla video förklarar orsaken rätt bra! :o)

Ingen oskuld

Detta är inte mitt första försök till bloggande. Min familj har även ett gemensamt skötebarn. Vår matblog som man nog får tillstå har dominerats av mina inlägg den senaste tiden. Har dock krävt av min syster att man ska kunna kommentera inläggen där. Mycket roligare så..

Blir man såhär glad av att ha en blogg?



..Hoppas det.. Just nu är det lite öken i Spiros liv..
Det är alltid en höjdare att bli väckt klockan 8 på morgonen på sin lediga dag av att dom använder slagborrmaskin på våningen ovanför...