grannen borrar i betong

Blogg.se håller på och uppdaterar och greimojar så bloggen är rätt seg för närvarande.
Skulle bara meddela att jag är hemma.
Inte på förlossningen.
:o(

goskisse

Undrar när jag senast sov så skönt som Blogga gör.

79247-823

Total avslappning...

79247-822

att födas eller inte födas, det är frågan

Vaknade av (för)värkar imorse. Kollade lite med M när hans raster var under dagen så att jag lättare skulle få tag på honom. M undrade varför, jag berättade att jag kände (för)värkar. M blev smått nervös och tyckte att jag skulle börja använda TENS-apparaten.
M åkte till jobbet.
(För)värkarna slutade.

Det är inte schysst att hålla på att luras sådär bebisen!
Eller har du svårt att bestämma dig?

5, 10, 15, 20

Tar och ger mig på listan på vad jag gjorde för x-antal år sedan som jag sett hos några bloggar.

För 5 år sedan (2003): Jag bodde i Kalmar tillsammans med M, studerade till sjuksköterska och hittade på en massa bus på kåren med mina "medstuderande systrar".

För 10 år sedan (1998): Året jag träffade M (japp, vi firar 10 år iår) på riktigt efter att ha pratat med honom över internet och telefon i ca 1 års tid. Jösses så nervöst det var! Uppenbarligen gillade vi varandra lika mycket IRL som på nätet. Hade aldrig kunnat gissa att vi 10 år senare skulle bli föräldrar tillsammans!

För 15 år sedan (1993): 11 år var jag då... Gick i 5:an och fick min första kyss.

För 20 år sedan (1988): 6 år och började i förskolan. På fritiden lekte jag med grannarna och tävlade vem som skulle bada först på våren. Mitt rekord är 1 maj, 3 dagar efter att isen släppt... %o)

UPDATE: På allmän begäran (se kommentarer) får jag väl lägga till att för 15 år sedan föddes min skrutt-sladdis-lillasyster.

v.40

Tävlingen går vidare och några stycken har redan "tiden runnit ut" för. Jag hade gissat på idag men det blir nog svårt tror jag. Inte ens några förvärkar hittills idag för ovanlighetens skull.
Förhoppningsvis blir detta i alla fall sista veckouppdateringen som jag gör där det finns en bebis-mage att visa upp. Därför så för det bli en bar mage idag.

79247-818

Om man tittar lite extra på bilden ser man att jag inte har röda strumpor på mig utan att mina fötter de facto har antagit den färgen. För att glädja er ytterliggare har jag även tagit närbilder på fötter och händer:

79247-82079247-819

Så vackert! %o)
Som lillasyster sa igår:
"Nu kom jag på vad jag tänker på när jag ser dina händer: Shrek!"
Själv tänker jag på Frodo Baggins när jag ser mina fötter... %o)

29 maj

Var ut en sväng till mor och lillasyster idag.
Jag och lillasyrran började prata gamla "Nile city"-avsnitt och jag blev lite smått nostalgisk.
De koreanska adoptivpäronen är något av en favorit hos mig så det blev en del citerande. Så slog det mig plötsligt; jag ser ju nästan ut som ett koreanskt adoptivpäron nuförtiden! Självklart bjöds mor och lillasyster på ett litet uppträdande.
Ni får nöja er med en länk till
originalet.

UPDATE: Fast det var ju här hela konversationen började. Aaah, nile city, det var tider det! :oD

kort info

Om man vill ha förvärkar kan man med fördel kolla däcktrycket på bilen.
Som en bonus bjuder man även övriga bilresenärer på en rolig upplevelse!

Nähä?

Vad paff jag blev.
Hade knappt några förvärkar alls inatt. Däremot låg jag och var alldeles speedad och kunde inte slappna av så det blev inte värst mycket sömn i alla fall..
Känns som om det enda som rör sig i mitt huvud nuförtiden är "bebis, bebis, bebis".. (tokskalle, det är ju i din mage den rör sig!!! %o)  )
Nu lite frukost och sedan bär det av till barnmorskan!

Stress för en höggravid

Vid 17-tiden kom M hem från jobbet. Vi stack direkt och hämtade ut vagnen.
Krånglade en del på parkeringen när vi skulle få in den i bilen (nu förstår jag varför de flesta barnfamiljer har kombi!). Därefter bar det av till den andra barnaffären där vi köpte en såndär insats till badbaljan så att man får båda händerna fria vid bad (tack för tipset Emma!).
Vidare ut till köpcentrat, jag införskaffade losec, M införskaffade öl...
Middagspaus på hamburgerbar.
In på mataffären och införskaffade diverse nödvändigt och onödigt. Sprang (haha, sprang!? Den var bra..) även på en jobbarkompis som fått sin bebis för 7 veckor sedan, gissa om jag blir avis.
Avslutade med att köpa varsin trisslott för att försöka få vår ekonomi att gå runt.
Puh, äntligen i bilen!!!
Justja, tanka...
Snabbtankning, hem med alla grejer, få upp alla grejer i lägenheten, packa UPP alla grejer.
20.30 satte vi oss i soffan och skrapade våra trisslotter (nitlotter såklart..)

Anar att jag har en natt av förvärkar att se fram emot. Eller kanske "the real thing" nu när allting verkligen är ordnat? Time will tell. Nu är det iaf dags för "House".
Tjipp!

Mejla-problemlösaren

När mattes mage blivit för stor för att man ska kunna ligga i hennes knä vid datorn får man lägga sig på tangentbordet istället.

79247-817

(Men man behöver inte låtsas som om man tycker det är ok)

Still here

Idag efter att M jobbat klart ska vi hämta ut vår barnvagn.
Ska bli mysigt att äntligen ha den här hemma hos oss. Vi beställde den redan i början av oktober så den har ju funnits i tankarna länge.
Det blir dock något helt annat att kunna gå och kika på den på riktigt då och då... :o)

UPDATE: Det blir en crescent atv, röd.
Här hittar du den.

ytterligheter

Inatt var det -19,7 grader här.
Just nu är det +6,1 grader på vår balkong.
Det senare lämpar sig ypperligt för lite sollapande under en fleecefilt.
Bara så ni vet. :o)

final countdown

Imorgon är det en vecka kvar till BF.
7 dagar...
Uttrycket "skräckblandad förtjusning" poppar av någon anledning upp i min hjärna.
(att jag har förvärkar i stort sett varje dag/natt gör mig knappast lugnare!)

Att ta plats

Satt och bläddrade lite i min gamla fysiologibok från studietiden häromdagen. Råkade snubbla över denna bild som jag tycker åskådliggör ganska bra hur trångt det känns i magen för närvarande. Stackars tarmar! %o)

79247-816

Glad påsk!

Imorgon ska jag och M på påsklunch hemma hos föräldrarna. Vi tyckte dock att vi borde ha lite påskkänsla även här hemma så vi gjorde en budgetversion av en påsktallrik. Det mesta hade vi redan hemma!
Det är M's tallrik ni ser på bilden, jag drack allså ingen öl, ni behöver inte oroa er! Dock luktade jag lite på den eftersom det är min favoritöl!

79247-815

Kom just på att imorgon är det 8 månader sedan jag upptäckte att jag var gravid och därmed är det också drygt 8 månader sedan jag smakade någon typ av alkohol (har inte tagit en enda klunk öl/vin/sprit!), rätt häftigt på något vis!

dagens konstaterande

Iår är jag inte påskkärring, iår är jag ett (randigt) påskägg! ;o)

79247-814

v.39

Ojoj, nu närmar det sig... Som ni märker ligger "veckoräkningen" lite galet. Idag är det 11 dagar kvar till BF. Upptäckte det för ett bra tag sen men ville fortsätta uppdatera med en veckas mellanrum så det får ni bara tåla! Idag fotade jag i samma tröja/klänning som jag hade i v.19 när jag först berättade för er här på bloggen. 20 veckor verkar inte ha gjort någon större skillnad, ELLER??? ;o)

79247-810 79247-813

Gissa om jag saknar den där lillmagen...
Igår var mamma här och lånade ut ett par vinterkängor till mig. Mina i vanliga fall små 36/37-fötter drar numera 39 i storlek... Och detta trots att jag använder stödstrumpor! Nå, det var skönt iaf att kunna gå ut utan att få tokont i fötterna eller halka runt som en galning som jag gör när jag försöker använda gympaskorna.
Slänger in en frontalbild även idag. Mest för att jag tyckte att ränderna på tröjan blev smått psykadeliska:

79247-812

Billy Jean is not my lover

79247-808

Translation: Jag var hos arbetsterapeuten igår och fick några övningar samt den vackra handsken ovan och en
ortos igår. Sov med dessa inatt samt gjorde övningarna imorse. Det känns som om det gör nytta, inte alls lika ont i händerna idag, skönt! Inbillar mig även att svullnaden är mildare men det är rätt svårt att avgöra.

electrifying

Så har jag då fått hem min lilla TENS-apparat, hoppas den kommer till nytta!
Blev lite full i skratt när sjukgymnasten berättade att vissa mobiltelefoner går på samma frekvens som apparaten och att man inte ska lägga dom brevid varandra. Om någon skulle ringa medans de ligger nära varandra fördubblas nämligen strömstyrkan på TENS-apparaten och det kan ju bli lite "chockerande" (hon försäkrade att det ändå inte var någon farlig ström ifall det skulle hända)!
Ser det framför mig:
Aj aj aj, värk värk värk...
Ah, mobilen ringer!
KADUNK! (nivet såntdär hopp som när de defibrillerar på TV (i verkligheten är det inte alls lika coolt..))

Hihi, ibland är det kul att ha fantasi! %o)

gravidbabbel

Jag har kommit fram till att jag aldrig skulle fixa att ha hjärtsvikt.
Alltså, det gör väl ingen i längden men vad jag menar är att jag skulle bli en såndär patient som ständigt kommer in med andfåddhet för att de inte kan hålla vätskerestriktionerna (en person med hjärtsvikt ska helst inte dricka mer än 1,5 liter vätska om dagen).
Jag fick tipset av min barnmorska att undvika att dricka så mycket vätska på kvällen för att slippa springa på toaletten så mycket nattetid. Har satt en gräns för mig själv till 20.00 och därefter försöker jag låta bli att dricka något. Fatta att jag blir supertörstig så fort som klockan slagit 20!!! För att inte tala om hur törstig jag är precis innan jag ska gå och lägga mig... Jag inser att jag kan skatta mig lycklig som inte är höggravid mitt i sommaren!
Nåja, de gånger jag har lyckats hålla mig typ två dagar i rad har jag blivit förstoppad istället så det är väl pest eller kolera antar jag. (jag inser att ni egentligen inte alls ville veta detta så jag ber om ursäkt...)

hemma igen

Allt gick bra på matchen. Inga förvärkar och ingen "vattenavgång", bara täta toalettbesök! :o)

Det mest uppseendeväckande i bebisväg var väl att h*n fick hicka för första gången (eller; första gången jag märkt det?). Kan det månne ha varit skrämselhicka över MoDos usla spel? :o)

nära skjuter ingen...

Hm, det har varit problem med att kommentera under dagen har jag märkt. Verkar dock vara igång igen.
Försökte flera gånger publicera en kommentar. En gång kom jag såhär nära %o)

image807

I'm off to the hockey! :o)

utmaning

Ikväll ska M ta med mig ut på äventyr.
Vi ska gå och se kvartsfinal i elitserien i hockey.
Tillsammans med resten av norrland.
Jag planerar även att ta med mig min höggravida jättemage.

Det här kan bli spännande!

(Äh, ambulansen är ju redan där så skulle något hända är ju inte hjälpen långt borta! %o) )

v.38

Idag kör jag med en såndär surbild som mest är sur för att jag försöker pricka spegeln.. :o)

79247-804

Tar med en "frontalbild" också mest för mitt lite ironiskt höjda ögonbryn. Som höggravid lär man sig uppskatta det lilla! %o)

79247-805

Allt var bra på barnmorskebesöket igår. Verkar som om det höga blodtrycket bara var en engångsföreteelse, skönt! Pratade även en del inför förlossningen och barnmorskan såg till att skriva in det i min jornal så att personalen på förlossningen ska veta mina önskemål redan när jag kommer in.
Har jag sagt att min barnmorska är toppen? Det känns som om hon alltid har tid att prata ordentligt och hon har alltid bra svar och tips när jag frågar något. Sedan har jag även väldigt stort förtroende för henne, känner att jag vågar fråga vad som helst och inte behöver hålla tillbaka något, otroligt skönt att ha den resursen i henne.
M och jag har kommit överens om att hon nog ska få en blomsterkvast eller något liknande när detta är "klart". :o)
Förövrigt har arbetsterapeuten hört av sig (äntligen!), så på tisdag ska jag till henne och förhoppningsvis få hjälp med mina händer. Imorse när jag knöt ena handen så "fastnade" ringfingret inne någon extra sekund innan det klickade ut, inte så trevligt.
På måndag ska jag även få hämta ut en
TENS-apparat hos sjukgymnasten, ska bli spännande att prova! Har varit intresserad av TENS sedan jag hörde om det första gången när jag pluggade till sjuksköterska. Förhoppningsvis fungerar det bra för mig.

årets första

De står där på diskbänken och talar till mig.
"Ät oss! ÄT OSS!!!"
Jag sniffar lite frestad på dom och ställer sedan tillbaka dem på bänken.
"Nähä ni, jag fick er faktiskt av min kära mor och hon sa att jag skulle äta er medan M var på hockey så ni får allt ge er till tåls!"

79247-803

dagens middag?

Hade en himla mysko dröm inatt...
Drömde att jag var hemma hos mor och far och hjälpte dem att utfodra kalvarna. De har de lite äldre kalvarna i större boxar där de får gå tillsammans. När jag skulle gå in där upptäckte jag att det var en isbjörn (!) och en krokodil (!!) inblandad bland kalvarna. Blev lite irriterad över att mamma inte sagt något om detta men satte iaf igång och mockade. Gjorde även så att isbjörnen och krokodilen fick gå för sig själva, tänkte att det var nog bäst för kalvarnas skull. :o)
När jag är nästan färdig dyker mamma upp i lagårn:
"Justja, jag glömde ju att säga till om krokodilen!!"
Jag mumlar lite surt varpå hon fortsätter:
"Men du måste ju stänga in krokodilen när du mockar hos den så den inte anfaller!!"
Det är som om krokodilen hört detta och börjar genast jaga mig. Jag kommer inte undan utan den tränger in mig i ett hörn varpå jag skriker förtvivlat på hjälp och försöker undvika att bli biten.
Självklart vaknar jag utan att få veta hur historien slutar.
Någon drömtydare som vill försöka ge sig på en förklaring? :o)

Nu ska jag iaf på stan med nämnda mor. Jupp, jag har redan förlåtit henne för krokodilen!!! %o)

image802
Inte lämplig som sällskap till kalvar...

knäppt

När kissarna gör något de inte får så brukar jag och/eller M knäppa med fingrarna för att påpeka detta för den busiga kissen. Så har vi gjort med alla våra katter och det fungerar för det mesta. Ibland får man gorma lite också...

Jag kan inte längre knäppa med fingrarna... :o(

79247-801
Dumma svullna händer

Inte bara människobebisar i huvudet

Ikväll har jag varit och hälsat på den här lilla raringen. 8 veckor och så otroligt go' och söt.
Att det sedan blev en sjukhusreunion light med två av mina arbetskamrater från den numera nedlagda avdelningen på sjukhuset var ju inte heller helt tokigt! :o)

Karro (raringens matte) berättade om en kompis som fått barn idag, 1 månad före beräknad förlossning.
Så nu är BB-väskan packad. :o)
Eller tja, den är iaf påbörjad, vissa saker använder jag ju hela tiden så dom är lite knepiga att packa ner. Tur att jag bor så pass nära sjukhuset att det inte är någon katastrof om något glöms hemma.

bambi

Minns ni min lilla naturupplevelse utanför vårt vardagsrumsfönster i vintras?
Nu har det hänt igen! Den har gången behöver jag ju nästan inte ens berätta att det är ett rådjur på bilden! :o)

image799

bärsele vs textilfärg

79247-795image793

De två umgås just nu i tvättmaskinen, stay tuned för att se det spännande resultatet. Jag har svårt att tro att färgen iaf ska kunna bli värre!

UPDATE: Är jag bäst eller är jag bäst? Grymt nöjd! :oD

79247-796

bastudramatik

Jag berättade ju för ett tag sen att jag fått klartecken till att basta från barnmorskan.
I mitt snurriga tillstånd glömde jag dock bort att berätta hur det hela gick.
Åkte ut till föräldrarna samma dag och hade även med mig mormor i bilen. Släktträff light alltså. Efter att middag inmundigats under häftigt flämtande från min sida (svårt att tugga med täppt näsa) begav jag mig i riktning mot bastun.
Det var då jag kom på att mor och far har en duschkabin med en inte så särskilt stor öppning. Berättade skojfriskt för mormor att jag hört om en kvinna som väntat tvillingar och inte tagit sig in i duschen de sista veckorna pga magens omfång. Vi skrattade gott tillsammans.
Sen skulle jag kliva in i duschen...
Jag säger som R.E.M. "oh no I've said too much"..
Det var lite liknande känsla som den jag har nuförtiden när jag tar på mig skorna: "Nämen det här går ju inte?! Men om jag vrider så, och drar så? PLOPP!"
I slutändan så kom jag alltså både in och ut ur duschen, dock med några små rivmärken på magen som påminnelse.

En sak är klar, ska jag basta mer innan bebben kommer får jag nog duscha i badkaret i fortsättningen för tänk om jag fastnat inne i duschen!!!
Vojne.

v.37

Nu är magen så stor att en i vanliga fall lössittande t-shirt smiter åt betänkligt över magen. Naveln har även börjat "bölja" betänksamt som om det funderar på att passa på att ta sig en kik utåt innan chansen/magen försvinner. Riktigt mysko ser den då iaf ut.
Händerna är ett kapitel för sig. Tycker att den däringa arbetsterapeuten kan höra av sig nu, inatt gjorde dom förbannat ont.

79247-786

Nu längtar jag mest bara på att kunna få tillbaka mina nätter. Dagtid mår jag ganska bra, men nätterna...
Ja, jag vet vad ni tänker. Jag kommer inte få det lugnt på nätterna även efter bebisen kommit ut. Det känns dock som en helt annan sak. Sängen kommer äntligen kännas skön igen, jag kommer att kunna ligga på rygg utan att bli andfådd och nästäppan har förhoppningsvis gått över. När jag sover kommer jag att sova riktigt, inte bara halvslumra 1 timme i taget som det känns som om jag gör nu.
Sedan kommer ju anledningen till att jag är vaken vara en söt liten bebbe som förhoppningsvis tittar tillbaka på mig med sin fars ögon! :o)

Kanske ska börja skriva på tyska?

Har börjat greja lite med Google analytics. Har inte riktigt fått koll på alla funktionerna än men det är kul att "leka sig fram" och se hur och varifrån folk tagit sig till min sida.
Jag kan dock redan nu konstatera att min syster, boendes i Graz i Österrike, är en trogen följare av min blogg! :o)

79247-785

litet räkneexempel

införskaffande av 10 kg kattsand + besök på apoteket för att fylla på lagret av novaluzid (förbannade halsbränna!) + handling där mjölk och fil var en del av varorna + höggravid kvinna = totalslut höggravid kvinna som inte har en aning om hur hon ska orka med tvätten av sängkläder som nu står på schemat.
Tror jag får lägga till en omtänksam och hjälpsam sambo till ekvationen så ska jag nog få den att gå ihop! :o)

alles gut

Hehe, jag grämer mig lite över att jag inte döpte föregående inlägg till "värkligt"... Då har man nog inte så mycket problem om såna saker tar upp ens tankar.
Var hos barnmorskan idag och kollade trycket igen. Det hade gått ner till normala nivåer igen, skönt! Till viss del tror jag även att det är dom där automatiska blodtrycksmätarna som är lite sisådär, litar inte riktigt på dom. Tacka vet jag gammalt hederligt manuellt blodtrycksmätande (fast det är så
tråkigt). Urinprovet var även det bra idag. Ingen proteinuri idag inte!
Sen passade jag även på att fråga om det är ok att basta och fick klartecken för detta, härligt! Eventuellt blir det en tur till föräldrarnas bastu redan ikväll, skulle vara skönt för min täppta nos och sega kropp.

"värkligen"?

Inatt trodde jag nästan att bebisleverans var på g. Underlig känsla. Tror det brukar benämnas som skräckblandad förtjusning.
I slutändan blev jag nog mest besviken då det uppenbarligen måste ha varit förvärkar som spökade.
Nåja, försöker tänka positivt i att det bara är bra att livmodern övar sig tills det är dags "på riktigt" så att säga.
Stärkt av detta bestämde jag mig även för att sätta ihop spjälsängen, tjolahopp!

79247-778

Spiro & M på äventyr

Ikväll ska M och jag ut på äventyr.
Eller ja, det känns nästan så i alla fall.
Vi ska iväg och titta på
Magnus Betnér. Ska bli spännande att se om jag klarar mig genom hela föreställningen utan toalettbesök.
Massa skratt+höggravid=riskfylld kombination.
Omtänksamma M har dock sett till att vi har platser med extra benutrymme och nära utgången så det ska nog gå bra!

Förövrigt så är vi nu inne i mars="föda-barn-månaden", vojne!