lunch?

M och jag var på lunch hos mormor idag. Den utlovade rätten var kycklingsallad. Lagom lätt och somrigt. M och jag tog sovmorgon och åt frukost 1½ timme innan vi åkte till mormor. Vi tänkte dock på att inte käka så mycket eftersom vi skulle till mormor, men ok, sallad skulle vi väl få ner.
När vi kommer dit är det uppdukat för TRE rätter...
Första två smörgåsar, den ena med skagenröra och räkor på, den andra med mögelost och päron. Mumsigt.
Därefter kyckling med ris och het sommar-sås. Ingen kycklingsallad så långt ögat kunde nå. Sallad till dock. Smakade mycket delikat även detta. Blev proppmätt. Mormor tittar dock på M och mig med mycket sträng blick och säger att vi minsann måste äta upp all kyckling. Vi propsade på att det bara var lunch men hon sa att man minsann kunde skifta lunch och middag... Vad kallas det när man passerat proppmätt?
Sedan fick vi glass, grädde och "chokladsockerkaka". Machmallows (och HUR stavas det ordet eg??) som tilltugg... Vad kallas stadiet som är efter det stadiet som är efter stadiet proppmätt?
Allt var dock jättegott och jag är fortfarande mätt; så bingo jag slapp laga middag! :o)

Sen fick jag med mig ett jättefint uppläggningsfat hem också. Äkta rörstrand. "petri" heter den visst. Tror jag ska kolla upp den på tradera bara för skojs skull.

79247-92


bara 1 veckas semester kvar...

-Mmm, ostbricka...*låter som Homer Simpson*

79247-91


yran i punktform

Då var man åter från årets yra då! Rätt nöjd. Blev bara en dag iår. Dels pga inte så strålande artistutbud iår och dela pga att vi inte fick något boende igår utan bilade hem inatt istället. Var hemma 5.30 imorse.. Snark snark fram till 13 idag, gött.
Här kommer då en liten redogörelse av vår kväll i punktform:
* Anländer till festivalen, hittar en perfekt parkeringsplats, gött.
* Det börjar regna. Skit oxå. På åker regn-ponchon med texten "problemen kommer uppifrån: V". Regnar avtar snabbt.
* Vi bestämmer oss för att fixa käk, har en timme till första framträdande vi ska se. Det blir "farmers inn" (jupp, trogen till mina rötter jag) där dom har "förensingsbanken-bonde-kepsar" och handplockade blommor i glasburkar. Farmer-spett som smakade misstänkt likt souvlaki blev det. Mycket gott.
* Marit Bergman. Mm, bra som alltid. Men varför har människan klippt sig? *surar lite*
*Wendy McNeill. Härligt udda människa. Riktigt underfundiga texter och bra melodi. Men varför ska hon envisas att endast ha dragspel och ståbas eller gitarr och ståbas som instrument? Kan dock bli något av henne i framtiden tror jag iaf. Lyckades få en halvdan bild:

79247-89

Jupp, hennes spelning var inomhus, i teaterladan, mysigt. :o)
* Hello Saferide. För mycket Marit Bergman wannabe för min smak. Lättsmält.
* The Cardigans. Hade inte så höga förhoppningar på dom med tanke på att dom var grymt trista sist jag såg dom. Mycket bättre denna gång. Nina Persson lyckas bra när hon ropar ut till publiken "ÖVIK!!!". Därefter påstår hon bestämt att hon visst vet var hon är och sa bara fel... Publiken verkar dock inte bry sig utan skanderar "nina, nina, nina" i fast takt...
* Alf. P3s gullebarn. Förstår varför. Lagom slisksöt rimtext och lättsmält pop. Inte ett uns av nytänkande och en sångare som är övertygad om sin egen förträfflighet, nej tack.
* Går förbli Torgny Melins och hör till min förtvivlan höra hur de styckmördar Teddyberas STHLMs låt "I'm a punkrocker" till "I'm a dansbander". Hjälp, vart är denna värld påväg egentligen? Finns det inget heligt längre? *ryser*
* Jamie Cullum. Kände igen namnet och gick dit och tittade. Usch. Musik man blir nervös av. Synd att han inte var bra för han hade dom oslagbart snyggaste tröjorna.. %o)
* Fick ett glapp till nästa band på 1½ timme. Tog en sväng på tivolit. Vann inget (!) Vi bestämde oss för att sätta oss och ta det lugnt en stund. "Vi tar vid tutti-frutti scenen, där finns sittplatser". När vi kommer dit är det redan ganska mycket folk. Kollar vad som ska spela. Hm konstigt, 30 min till spelning och redan så mycket folk? I slutändan är det toaltproppat vid en av de mindre scenerna på storjöyran. Bandet sätter igång men efter ca 15 min in i spelningen går en vakt upp på scenen. Få avbryta spelningen i ca 5 min för att få folk att backa för att det är sånt tryck där framme! Vilka det är som spelar? Snook! Jag dånar! Måste dock erkänna att "ingen alfahanne" är lite rolig.. :o)
* VARFÖR är det så många knappar på ett mixerbord? Dom kan ju omöjligt använda alla???

79247-90

* Dropkick Murphy´s. Punk har M informerat mig om. Inte min grej. Kommer ditt med låga förväntningar. Dock rätt roliga då dom har säckpipa, banjo och flöjt med i spelningen. Många på scenen. Tidvis kan man skönja en melodi och gitarristen är grymt rolig att se som har en egen liten spelning för sig själv..:o)
* Avslutar med Mando diao som jag senare kommer på att jag förväxlat med mano chao. %o) Jaja, sånt som händer. Inegn höjdarspelning, när vi bestämt och för att gå och åka hem kör dom sin hit, men det skiter vi i. :o)
* Gulle-M kör heeela vägen hem!
* Ros till alla er som orkat läsa ända hit!


on the road again

Nu sticker vi till Jämtland!

79247-88


fiskelycka

M och jag bor intill en liten sjö, tar ca 30 min att gå runt den. Vi brukar ta någon tur där ibland. För några dagar sedan gick vi runt där för att mata gräsänderna med gammalt bröd (panchis-varning, jag vet). Vi upptäckte då att brödet lockade till sig fisk! I den lilla pyttesjön! Fiskarblodet började strömma i våra kroppar och idag gjorde vi slag i saken. Laddade med varsitt metspö och majs och bröd till agn gav vi oss iväg.
Och jorå visst nappade det! Såna här fina fiskar fick vi.

79247-87

Visst är dom vackra? Som gigantiska akvariefiskar, typ guldfiskar..:o) Ruda heter dom iaf. Kan även meddela att jag fick den största fisken och fler fiskar än storfiskaren M! *nöjd* Lär nog bli fler gånger, mycket trevligt. Sen så finns det faktiskt fina vyer här på våran egen "bakgård" och inte bara på Irland. :o)

79247-84

Hmm, känner mig lite solbränd faktiskt, gött...

redovisning

Ja, då var man ett år äldre då. :o)
Vet at ni alla suttit på nålar för att få reda på vilken mat jag kokade ihop. :o) Här är resultatet:

79247-83

Köttfärsbiffar med chili och fetaost i hemmagjorda pitabröd. Hummus, coleslaw, lök, tomater och salladsblad att peta i pitan, hihi. 
Blandad sallad som utfyllnad.
Köpta hamburgerbröd hade jag också som synes men dom åt ingen, mina pitabröd var sååå goda! :o)

Sen var det tårta:

79247-82

Snurrig bärtårta heter den. Tyvärr tog jag inte någon "genomskärningsbild". Det är typ som en stor uppvänt rulltårta...Eum, förstår ni?
Supermumsig var den iaf.
Jag är så duktig jag!

Hur många
rätt hade ni?



3 timmar kvar %o)

Fanns mycket kul på auktionen. Tyvärr var det för dyrt för oss som nyligen varit på Irland..:o/ Har upptäckt att jag har en fascination för keramik från 50- och 60-tal. Dom gjorde många fina grejer då! :o)
Varit härligt varmt här idag så det blev ett dopp i sjön oxå, härligt! :o)


final countdown

För imorgon är ingen vanlig dag för imorgon är Spiros födelsedag! :o) Har massa städ o grejs kvar och ordna tills släkten kommer imorgon. Men idag blir det bondauktion, härligt! :o)
Det här ska jag bjuda på imorgon förresten. Några gissningar på vad det blir? :o)

79247-81


semesterredovisning

Nedan följer ett urval bilder från M's och min Irlandsresa, vi tog 218 bilder så tyvärr kan jag inte visa alla... Då får ni komma hit så visar jag dom! :o)
Det blev besök i både Belfast och Dublin + en tripp ut på landsbygden. Irland är ett mycket vackert land. Hade även tur med vädret, regn endast 1 dag och på lördagen var det strålande sol!

79247-72

Mååånga likadana hus..

79247-73

Var riktigt turistig och åkte seightseeing dubbeldäckare både i Belfast och Dublin. Nice.

79247-74

En guiness eller två blev det när man var i guiness hemland. :o)

79247-75

Och här åt vi guiness pie! :o) Kan varmt rekommenderas! Här ser man även ett av de tidigare nämnda
"korta-långbyxorna"

79247-76

Helen´s bay. Till höger går vårt värdpar; Hanna & John.

79247-77

John är nöjd då han lyckats fånga båda systrarna! (Det andra paret "korta-långbyxor", me like)

79247-78

Giant's causway, tuff grej som naturen ordnat alldeles själv.

79247-79

Jorå, jag gick över. M avstod dock. :o)

79247-80

Underbart vackert landskap.

hemma!

Nu är jag hemma igen!
Dock tok-trött så uppdateringen med alla fina bilder får dröja till imorgon!

resfeber utan dess like.

Biljetter? Check!
Pass? Check!
Pengar? Check!
Tandborste? Check!
Jo, vi ska nog klara det här.. :o)

Imorgon åker M och jag till Belfast och hälsar på syrran. Så någon större chans till uppdatering finns nog inte på 1 vecka eller så. Får väl återkomma efter det med lite fina Irlandsbilder! :o)

Solen skiner M. M. M. ;oD


bäst ikväll

Teddybears STHLM
Cause I'm a punkrocker yes I am! :o)

1:a semesterdagen :o)

Lillsyrran har varit här på besök. Tillsammans har vi gjort stan osäker. :o)
Var på jakt efter ett par kortare byxor idag, inte shorts, inte långbyxor typ. (tycker inte om ordet piratbyxa) Hittade två som jag gillade. Kunde inte bestämma mig för vilket par jag skulle ta, så det blev båda två. Hoppsan. Får se om de kommer några bilder på dom så småningom, rätt nöjd med dom faktiskt.
Vi tog en sväng runt sjön oxå. Då stötte vi på dom här små sötnosarna som kom fram direkt till oss och frågade om vi hade något gott käk.

79247-69

Tyvärr, sa vi. Våran mor kommer inte prata med oss igen om vi matar en kandagås! :o)

Det har varit härligt varmt idag:

79247-70

Då är det rätt gött att ha en sånadäringa AC i bilen.

79247-71

Ahhh, 18 grader.. Härligt! :o)


ooohhh

för jag har semester,
tjalalalala!
för jag har semester,
tjaaaaaaaaaaaaalalalala!

vattennjutning

I helgen gjorde vi till slut slag i saken och begav oss ut och fiskade. Vi slog på stort och var ute både på lördag och söndag.

79247-64

Sjön låg spegelblank. Såhär vacker blev jag när jag fotade ner i vattnet. Nu behöver man inte åka till gröna lund för roliga speglar! :o)
Jag fanns även i vattnet på riktigt. Tog mitt första dopp igår, inte alls så farligt kallt!

79247-66

M var med och för att ära mina föräldrar hade han även med sig "bonn-brännan" ;o)

79247-65

Finns inget vackrare än att se en åra skära genom vattnet och sen "dripp dripp dripp" tillbaka.. Kändes nästan som semester redan.

79247-67

Jorå, fisk blev det också. 20 abborrar och en gädda på lördag och 5 abborrar på söndag. Dom skulle visst bli rökta. :o)

79247-68

Strålande sol hela kvällen, supermysigt! Om man tittar noga så ser man en regnbåge(!) ovanför träden till vänster.

Förövrigt så skar jag mig rejält i fingret igår och borde nog därför egentligen vara sjukskriven dom 3 arbetsdagar som återstår. Ädel som jag är tänker jag dock kämpa på ändå! ;o)