Hua, så jobbigt!

Nu har mina föräldrar varit här och hämtat vår lille man. Usch så jobbigt det var! Intalar mig själv om och om igen:
"vi ses imorgon, vi ses imorgon, vi ses imorgon"
Nu ska M och jag njuta av att kunna ha grejer på vardagsrumsbordet och att slappa framför TVn utan störningsmoment. Senare ikväll blir det middag på stan, bio och några öl. Som värsta dejten ju.
Undrar om han ska få följa med mig hem? *fniss*

På det sjätte smäller det!

Jag har blivit utamanad av Sandra. Utmaningen går ut på att man ska publicera sjätte bilden i sjätte mappen under Mina Bilder. I sjätte mappen fanns endast 3 bilder så jag tog den tredje..:o)



För ca 2 år sedan togs denna bilden och publicerades i denna blogg under detta inlägg. Kanske dags för en repris snart? :o)

lite oroligt men mest mysigt

I helgen händer det grejer här ska ni veta! Då ska nämligen Alexander sova över hos sin mormor och morfar medan hans föräldrar ska sova i sin vanliga säng hemma!
Det blir första natten Alexander tillbringar utan oss och vi utan honom. Jag misstänker att det kommer bli jobbigare för oss (mig) än honom...

Planen är i alla fall bio och några öl på stan, ska bli himla mysigt!

Som utlovat

Här är pappas fina tårta!



Lager 1: konserverade päron hackade i bitar blandat med päronkräm
Lager 2: vaniljkärm blandat med grädde
Runtom: After-eight fluff!
Riktigt smarrigt! :o)

Systrarna levererar

Förresten. Den andra tavlan till Alexanders rum har ni levererats av min lillasyster. Såhär snygg är den!



Tillsammans blir det såhär trevligt! :o)


Hipp hurra för bamsefar!

Idag fyller min far år, det här och en tårta som jag är mäkta stolt över (ni får se senare när även pappa sett den) får följa med till kvällens fest!



Ja, jag tar väl med mig mina killar också förresten! ;o)

lekträff!

Idag har jag haft besök av sötnosarna Iris och Alma och deras mammor. Det blir rätt livat med tre barn i lägenheten, men väldigt kul!


Alexander ger Iris lift


Tjohoo!!


Alma tyckte inte att det var lika kul...


Alma på lite bättre humör när de andra barnen håller sig på avstånd! ;o)

Om jag syndar semla får ni också lov att bli sugna!

Det är svårt att följa "slanka linjen" när man erbjuds såna här godsaker hemma hos mor och far...



hungriga?

När jag ändå är igång och skryter kan jag ju passa på att visa gårdagens middag. Nötstek med klyftpotatis, rödvinssås och gelé samt en sallad till det.
Ingen GI, VV, LCHF eller någon annan bokstavskombination här heller! ;o) (inte på söndagen iaf...)



Idag blir det lunch på stan med
Karro och Lisa (och Felicia!), kul! :o)

Alexander har lärt sig något nytt!

Det klipp jag tänkte lägga upp vill inte riktigt samarbeta så ni får stå ut med detta lite längre klipp som har en mamma med "galen-vetenskaps-man"-skratt som extra feature.. %o)



(japp, jag är så stolt att jag inte kan vänta till imorgon och ta ett nytt klipp!)

Söndag morgon

Alexander vaknar 7.45. Går upp och gör välling till honom. Vi kryper ner i sängen där han smaskar i sig vällingen (ur pipmugg, busen vill fortfarande inte ta flaska, men det kanske är lika bra?). Gör ett tappert men ack så lönslöst försök att få Alex att somna om hos oss i sängen. Alexander tycker mest att det är skoj att klättra på sin far och längs sänggaveln.
Går upp.
Alexander busar runt och jag kryper ner i soffan och tänker att jag kanske kan vila en liten stund till där.
Alexander attackerar blomkrukan.
Förflyttar Alexander åter till sitt rum.
De två ovanstående meningarna kan ni läsa om några gånger.
Tittar ut genom fönstret och ser två rådjur busa runt i snön alldeles brevid gungorna. Springer och hämtar kameran och när jag återkommer är rådjuren såklart borta.
Väcker M och lämpar över Alexander där. Duschar, äter frukost, ger Alexander lunch.
Upptäcker att ytterliggare tänder är på gång, snart har han 6 stycken! 3 stycken som är påväg att spricka igenom samtidigt! Jösses. Tur att det inte verkar besvära honom så värst mycket!

Har plockat fram ett innanlår (och hur lät det där egentligen då?) ur frysen som ska bli stek till middagen och inväntar skidskyttet som börjar kl.12. Alexander sover.
Sämre söndagar kan man ha.

tjänar pengar

Jahapps, då sitter man på jobbet igen då.
Det var inte kul att åka från en mysig liten pojk och en helgledig (och även han ganska mysig) sambo. Nåja, ska ju inte sova så länge imorgon så vi missar ju inte så mycket tid tillsammans ändå. Får se vad vi hittar på för mysigt!
Här på jobbet är det lugna puckar so far, men man vet aldrig vad som kan hända!

Hua, ett sånt tråkigt inlägg, men en uppdatering blev det i alla fall!

Alexander visar upp sina "battlewounds"

Syns kanske inte så jätteväl. Ett snett streck ovanför höger öga och ett precis ovanför vänster ögonbryn.
(Ser ni att han har min "måste-du-fota-nu?"-min? Hihi)



värmelampa

Två saker slog mig när jag åkte hem från jobbet igår morse. Man får lite mer...kreativa tankar när man varit uppe i nästan 24 timmar....
  • Varför kan man inte ha värme i ratten på bilen precis som man har i sätena? Känns mycket trevligare än en sunkig rattmuff. Men det kanske redan finns på vissa bilar?
  • Varför är det så himla viktigt att barn ska veta vart lampan är? Det är ingen som tjatar på dem att peka ut dörrar, sängar eller någon annan inredningsdetalj. Vari ligger lampans storhet?
Förövrigt gjorde Alexander en rejäl vurpa med lära-gå-vagnen idag och har numera en bula/blåmärke i pannan som minne... :o(

jag förbereder mig för en plingande natt

Jamen ser man på, vips blev inte veckan så tråkig!
Simsalabim och jag ska jobba inatt! Dessutom blir det på min "favorit-natt-avdelning" där jag inte varit på typ 1½ år! Nice. Jag väljer att bortse från att de har magsjuka (även) där och att jag inte läst av en telemetri på typ 1 år och ser fram emot det istället.
Alexanders mormor kommer och tar hand om honom imorgon när jag ska sova och sen är det bara iväg på mötet på jobbet och vips så har onsdagen gått också! :o)

klageliklag

Aldrig är man (jag) riktigt nöjd. Innan jul hade jag grymt mycket för mig. Träffar med andra mammor, shopping av julklappar och grejning i hemmet. Kände mig sådär lagom stressad över det då och tyckte det blev på tok för mycket.
Denna vecka är det enda inplanerade ett möte på jobbet på onsdag och nattjobb på fredag.
That's it.
Gissa vem som känner sig uttråkad och tycker att det inte finns något kul att gööööra.

Som sagt, aldrig riktigt nöjd.

dungeons & dragons

Närå, vi ligger inte i magsjuka. Vi tyckte det lät så trist så vi lät bli! :o)
Igår var vi ute hos mina föräldrar och installerade kupévärmaruttag i bilen. Kändes rätt välbehövligt med tanke på senaste dagarnas kyla. Jag passade även på att hämta ut en av tavlorna som jag
beställt av mina systrar. Här är min storasysters bidrag, visst är den fin?



Mitt enda klagomål är att jag tycker Alexander är lite väl tunnhårig! ;o)
 Lillasyster jobbar fortfarande med sin, fick se den och den kommer också att bli superfin!

myggfritt

-20 grader ute idag. Det blir nog ingen promenad för oss i den kylan. För min egen del går det väl bra men Alexander blir så himla torr när det är såhär kallt. Då får han två stora röda ringar på sina fina kinder, stackaren! Iofs verkar han inte bry sig om det men jag tycker synd om honom ändå!

Ödets ironi drabbade mig igår förövrigt. En kompis skulle komma och hämta sina blingo-kläder som levererats till mig. Hon hade dock nyligen legat i magsjuka så vi kom överens om att jag skulle hänga ut grejerna på dörren så hon inte skulle riskera att smitta oss. Fine, inget mer med det.
När jag kliver in på avdelningen jag skulle jobba på igår möts jag av beskedet att det är magsjuka på avdelningen. Dessutom är det jag som ska ta hand om dessa patienter. Förmiddagens försiktighetsåtgärd kändes ganska onödig i det läget! %o)
Nåja, duschade innan jag gick hem (för en gångs skull hade jag inte tagit med någon mössa och fick njuta av hår som blir stelfruset i kylan. Ännu ett ödets ironi?) så förhoppningsvis blir det inga påföljder!

jag har ingen halsbränna så jag tycker det är mysigt! :o)

Kommer ni ihåg den där reklamen, jag tror det var om halsbränna, när det är någon som sitter och spelar i ett sånt där avlångt rör (vad de nu kallas, har glömt) och en person (troligtvis med halsbränna) kommer och sparkar av röret?
Varför jag kom att tänka på det? Nä, ingen speciell orsak...



I eftermiddag är det jobb som står på schemat för mig, money money money! ;o)

myspysigt

Nu har jag handlat blingo-kläder igen!
Trivdes så himla bra med de jag köpte sist (till Alexander) så denna gången blev det en tröja även till mig. I love it! :o)



Dessutom är den i medium! En liten detalj dock, HERR-medium.. %o) (inte märks det väl att Alex brukar få kladda på spegeln? hihi..)

Alexander funderar


"Tusan vad sängen har blivit kort på sistone. Har jag växt så mycket på ett dygn? Tror jag får ta ett snack med mamma och pappa om att jag behöver en större säng "

here we go

Satt och kollade i nya H&M-katalogen (ja, jag satt på toa och kollade i den om ni nu promt måste veta!) häromdagen och såg en massa små fina klänningar och dylikt. Konstaterade att i min nuvarande kropp skulle jag inte alls se lika söt ut i kläderna som de små (fuskiga) modelllerna gjorde. Julhelgen var alltför lång och kall (= mycket mat och lite motion) så det har gått åt lite fel håll ett tag. Nu har jag dock bestämt mig:
Till sommaren ska jag kunna ha storlek medium.
Så, nu har jag skrivit det på bloggen, nu finns det ingen återvändo, bara hårdkörning! :o)


detta är mitt jobb, visa mig ert!

Istället för att mysa med min lilla familj idag har jag varit på jobbet. Pengarna behövs och jag trivs ju rätt bra även där! Har inte varit direkt stressigt idag heller så jag hann med att knäppa lite bilder.



Det är helt ok utsikt när man sitter längst upp på sjukan (7:nde våningen)!



Munderingen är på igen (pekar upp mot headern). Jag är inte en såndär ssk/usk som knatar runt med massvis med pennor. Jag klarar mig bra med de fyra jag har!
Varför de flesta har massvis med pennor? Tror det är en kombination av att det är ofta patienter/anhöriga vill låna en penna och att man rätt ofta får reklampennor från läkemedelsföretag och dylikt.



Det är en sorts hatkärlek man hyser inför medicinvagnen...

bildkavalkad

Äntligen, efter ungefär 1½ år, har jag fått tillbaka min kropp! Han som haft den till låns har dock slitit ganska hårt på den tycker jag. Den är inte direkt i det skick som den var när jag lämnade ifrån mig den. När låntagaren är såhär söt så känns det rätt ok ändå! :o)


Lite busig och väldigt stolt


Upptäckte en tand i överkäken idag!


-Jag tar en promenad mamma, ses om en stund!


mekar lite


Lägg även märke till de fina kläderna. Gick igenom Alexanders kläder igår och hittade en massa som blivit använt på tok för lite!

cliffhanger

Idag fick Alexander en lära-gå-vagn av sin mormor och morfar. Den blev en hit direkt.

Bildbevis kommer imorgon!

4 av 5?

En journal som hamnade på villovägar som enda misstag är väl rätt ok betyg för första dag-passet va?

Roligaste läkarkommentaren idag:
-Nämen hej, är du här på riktigt eller?
Fick ronda med tre läkare idag så nu har jag lugnat ner min "
rondar-tarm" lite. Blev dessutom uppbokad på en del jobb framöver, gött att kunna spara lite föräldradagar! :o)

Alexander hade det alldeles ypperligt med sin mormor, de hade hittat på en hel del skoj. Visst saknade jag min pojk lite men jag fick ju uppleva den härliga glädjen att komma hem till honom! :o)

jag har en utmaning framför mig!

Imorgon ska jag jobba på "min" avdelning som det är ca 1 år sedan jag sist arbete på. Ska bli spännande att se hur det går.
Ber om ursäkt i förväg för eventuella tabbar.

Förövrigt ammade jag Alexander för sista gången igår. Han verkar inte bry sig nämnvärt medan jag känner mig lite...ansträngd. Av någon anledning vill jag inte hålla in armarna mot sidorna eller bära Alexander alltför nära. Hoppas känslan upphör relativt snart.

vi har roligt nästan jämt

Idag har vi frostat ur frysen samt städat kylskåpet.

KATCHING!
(där ramlade det in några vuxenpoäng igen)

varför sova när man kan leka?

Såhär ser det ut alltför många kvällar vid läggsdags nuförtiden. Jag kan hålla mig för skratt...



Dagens middag, smarrig frittata inspirerad av ett av
Racael Rays recept, fick tyvärr inte avnjutas i stillhet som jag önskat. Fin blev den dock...


The green room

 Nu kan jag inte hålla mig längre, nu måste ni få se så fint det blir i Alexanders rum! Känner mig väldigt nöjd! Kvar att ordna är att sätta en grind på öppningen in till förrådet och gömma lite kablar. Alltså går det rätt bra nu att se hur det kommer bli.. :o)


Nya gardiner och en nattlampa på väggen. Diverse roliga saker i fönstret.


Sovhörnan. Den knallgröna väggen är baksidor av garderober som klätts med tyg. Innanför har vi som ett litet förrådsrum. Tavlorna ovanför har min storasyster gjort. Har dock tänkt be Alexanders mostrar om varsin barntavla att sätta upp i hans rum, vore kul tycker jag!


Golvet med lekmattan och den fina traktorn han fick från sin mormor och morfar i julklapp. Gåstolen och gymet använder han inte längre. Inte som de är tänkt att användas i alla fall.. :o)


Alexander sover gott i sitt nya rum. Lägg även märke till hur bra han matchar det! :o)

nån måtta får det faktiskt vara...

Nää..

Nu vill jag inte nysa, snora, hosta och ha mig mer.
Imorgon bestämmer jag att vi alla ska vara friska, sådetså!