Syster Spiros tips till nyvaccinerade

Nyvaccinerad?
Öm i armen?
Smörj med lite
ordudis gel, fungerar ypperligt! :o)

P.S. siduro och zon lär också fungera då det är samma sak! ;o)

Kommentarer
Postat av: Emma

Hej!

Du jobbar ju inom sjukvården, och jag har en fråga som jag aldrig har sett någonstans ang. svininfluensavaccinet, så jag tänkte att du kanske hade hört nåt. Vad händer nästa år när vaccinet slutat verka? För det håller ju bara i ett år, men själva viruset kommer ju finnas kvar längre (och man blir ju inte immun av vaccinet). Kommer alla få vaccinera sig i flera år framöver då? Känns ju inte så kul att injicera sig med kvicksilver och annat mysko 10 år i rad.



Mvh Emma

2009-10-21 @ 14:25:20
Postat av: Spiro

Influensan kommer varje år. Det är dock olika sorter som kommer och den muterar. De inluensor som varit tidigare år har varit av en och samma "stam" skulle man kunna säga och därför har många haft antikroppar (redan haft denna typ av influensa) och därför ej blivit sjuka. Nu är det en ny sort=fler blir sjuka. Men den kommer troligtvis bara vara denna säsong för att sedan mutera igen. (tänk vinterkräksjuka, den är ju mest bara på vintern för att sedan "försvinna" på sommaren (virus "mår" bäst på vintern)). Så mitt svar är alltså nej, du kommer inte behöva vaccinera dig flera ggr för svininfluensan. Skulle det råka bli så att de blir samma kategori även nästa år blir troligtvis inte utbrottet lika stort heller då många haft influensan föregående år=ingen pandemi. Hoppas mitt svammel förklarade något.

Postat av: Elin

Vad du kan!:) Jag smörjde med Zon men det hjälpte inte... Fast får man inte vaccinet i muskeln utan i leden kansek det inte är så konstigt...;)

2009-10-22 @ 10:22:05
Postat av: Spiro

Ok, synd att det inte fungerade för dig!

2009-10-22 @ 10:51:52
URL: http://spiro.blogg.se/
Postat av: Sara

Kan du skicka lite cybervägen tror du? Armen är riktigt öm! =)

2009-10-26 @ 20:37:59
URL: http://sara80.blogg.se/
Postat av: Spiro

Jag skickar direkt! ;o)

2009-10-26 @ 21:45:56
URL: http://spiro.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback